Foto

U recidivisty nalezli kila pervitinu a miliony korun

Cizinci za distribuci drog ve velkém hrozí až dvanáct let za mřížemi

Autor: Karel Aleš pátek 2. srpna 17:04 , aktualizace 17:08

Cizinci Drogy Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – SOCDEM


     Cizinec, který v západních Čechách a zejména pak v Aši ve velkém distribuoval pervitin, se ocitl v hledáčku kriminalistů a nyní byla jeho drogovému byznysu učiněna přítrž.

     Po úspěšné domovní prohlídce se také ukázalo, že v žádném případě nešlo o nějakého troškaře.

     "Prokázali jsme, že muž nejméně od poloviny roku distribuoval i přechovával za účelem další distribuce psychotropní látku pervitin.
     Na základě příkazu soudce Okresního soudu v Chebu byla ve středu 31. července v místě bydliště šestačtyřicetiletého cizince, tedy v Aši, provedena domovní prohlídka, během které kriminalisté zajistili například finanční hotovost řádově v miliónech korun a v několika dózách bílou krystalickou látku o celkové hmotnosti několika kilogramů. Následně byla na základě vypracovaného předběžného odborného vyjádření potvrzena v této zajištěné látce přítomnost metamfetaminu, tedy pervitinu," popsal nám případ mluvčí policie.

     Kriminalisté muže, podle našich informací z Vietnamu, na místě zadrželi, zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

     "Muž se svého jednání dopustil i přesto, že v minulosti již byl odsouzen pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
     Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,"
doplnil mluvčí na závěr s tím, že v případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Foto PČR

SOCDEM

Hlavním cílem politiky SOCDEM je zlepšování kvality života každého člověka žijícího v naší zemi. Jsme vaše jistota i v těžkých časech.