Muž se přiotrávil při čištění jímky a byl transportován do nemocnice, o chvíli později se tam přiotrávil další

V keramičce dnes ráno zasahovaly všechny záchranné složky a šetření události se převzali kriminalisté

Autor: Jana Holá sobota 8. června 09:05 , aktualizace 10:18

Partner článku – Toyota Dolák


     Dnes ráno došlo v keramičce v Chlumčanech k vážnému pracovnímu úrazu. Podle prvotních informací měl Ukrajinec narozený v roce 1974 čistit velké jímky od chemikálií, bohužel se ale nebezpečné látky nadýchal, upadl do bezvědomí a z jímky se tak již nedokázal dostat.

     Na místo proto okamžitě vyjížděly všechny záchranné složky. Hasiči v dýchací technice muže vynesli, poskytli mu kyslíkovou terapii a předali ho záchranářům. Ti následně muže se setrvávajícími poruchami vědomí transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

     Bohužel o pár desítek minut později byly záchranné složky na místo volány znovu, protože se tam nadýchal další člověk, tentokrát muž narozený v roce 1984. Záchranáři ho po ošetření na místě transportovali na Urgentní příjem téže nemocnice, jako kolegu před tím.

     V současné chvíli na místě pracují policisté z obvodního oddělení Dobřany a šetření události si přebírají kriminalisté.

Foto: ilustrační


Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.