Foto

Opilý řidič skončil s autem ve staveništi

Mladík s více než 1,5 promile zranil sebe i spolujezdce

Autor: Petr Novák pondělí 23. září 11:59 , aktualizace 12:33

Alkohol Nehody

Partner článku – Ecocity taxi


     Včera před čtvrtou hodinou ráno došlo v Čečkovicích na Tachovsku k dopravní nehodě, během které osobní vůz po vyjetí ze silnice narazil do dopravní značky a sloupu veřejného osvětlení.

     Z místa bylo hlášeno zranění dvou osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali řidiče a spolujezdce.
     "K události byly vyslány dvě zdravotnické výjezdové skupiny. Na místě jsme ošetřili dva mladé muže, oba tyto muže jsme následně transportovali k dovyšetření do zdravotnického zařízení s lehkými zraněními," uvedl nám tiskový mluvčí záchranářů.

     "Řidič vozidla Škoda Octavia jel ve směru jízdy od obce Nová Hospoda, když podle dosud zjištěných skutečností vlivem mikrospánku najel pravými koly na obrubník na pravé straně komunikace, následně s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde poškodil výpust kanálu a narazil do svislé dopravní značky a sloupu veřejného osvětlení.
      Provedená dechová zkouška u řidiče byla pozitivní s výsledkem 1,52 promile. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče narozeného v roce 2004 a spolujezdce narozeného v roce 1998, oba byli převezeni do nemocnice k ošetření a řidič se podrobil i odběru krve.
      Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se nadále zabývají," doplnila tisková mluvčí policie.


Foto Hasiči


O hodinu později boural v Plzni jiný opilý řidič: 

Mladý řidič v centru Plzně nezvládl řízení a pak nadýchal téměř dvě promile

     Včera po páté hodině ráno došlo v Plzni ve Bezručově ulici k dopravní nehodě, během které řidič osobního vozu Toyota neudržel volant rovně a poškodil předzahrádku restaurace Anděl cafe.

     Nehoda nebyla nijak velká, obešla se bez zranění, ale při testu na přítomnost alkoholu se ukázalo, že si mladý řidič zadělal na veliký problém.

     "Řidič vozidla Toyota narozený v roce 2001 na přímém úseku nezvládl řízení a narazil do předzahrádky restaurace. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která byla s výsledkem pozitivním 1,79 promile a dále se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve," uvedla nám k nehodě mluvčí policie.

     Mladého muže tak v nejbližší době čeká obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.


Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.