Foto

Opilý řidič zcela zdemoloval svůj vůz

Muž po nehodě nadýchal více než dvě promile alkoholu

21. září 2023 11:22 , aktualizace 11:22

Hasiči Policie Alkohol Nehody


     V noci na včerejšek po třetí hodině došlo na silnici mezi Nýřany a Heřmanovo Hutí na úrovni Přehýšovského rybníka k dopravní nehodě, při které se osobní vůz Peugeot 207 několikrát převrátil přes střechu.
     Řidič měl neuvěřitelné štěstí a z vraku zcela zdemolovaného vozu se dostal v podstatě bez zranění. Poté došel na čerpací stanici ONO v Nýřanech, odkud si zavolal pomoc.

     Na místo nehody vyrazili hasiči, kteří zajistili protipožární opatření, zatímco řidiče si převzali policisté. Ukázalo se, že za jeho nehodou stálo velké množství vypitého alkoholu.

     "Řidič narozený v roce 1983 jel s vozidlem Peugeot 207 od Heřmanovy Hutě na Nýřany, kde na přímém úseku najel na pravou krajnici, dostal se do smyku, přejel do protisměru, pokračoval vlevo mimo vozovku, kde se několikrát převrátil přes střechu a skončil na pravém boku. Provedená dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,3 promile," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že řidič byl převezen k lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve a policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto Hasiči

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.