Foto

Tři opilci si způsobili taková zranění, že skončili v nemocnici

Jeden seděl v obchodním domě, druhý uprostřed silnice a třetí spadl ze schodů

Autor: Petr Novák pondělí 7. října 14:04 , aktualizace 14:04

Záchranáři Alkohol Městská policie


     V posledních dnech se hned několik mužů zpilo do takového stavu, že si sami způsobili zranění, se kterými museli být transportováni do nemocnice.

     První případ se stal ve čtvrtek v podvečer, kdy si pracovník ostrahy obchodního domu Centrum Doubravka v Plzni při obchůzce všiml muže, který ležel v atriu budovy a byl z něj silně cítit alkohol. Obrátil se tedy o pomoc na městskou policii. 
     "Když strážníci dorazili na místo, muž už seděl, ale vypadal ospale a nebyl příliš komunikativní. Nejprve sice uvedl, že požil větší množství alkoholu, ale poté se uzavřel do sebe a přestal odpovídat na další otázky. 
     Při bližší kontrole si strážníci všimli, že má muž na hlavě větší otevřenou ránu, která sice nekrvácela, ale zůstala neošetřená. Dechová zkouška, které se šedesátiletý muž podrobil, ukázala pozitivní výsledek tři promile alkoholu. Hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, která si následně seniora převzala do své péče,"
popsala tisková mluvčí městské policie.

     K druhému případu došlo v neděli okolo osmé ráno, kdy strážníci nalezli sedmadvacetiletého muže sedět uprostřed Kotkovy ulice v Plzni. 
     "Při bližší kontrole hlídka zjistila, že dotyčný nejenže byl pod vlivem alkoholu, což potvrdila dechová zkouška s výsledkem 3,16 promile, ale také že má zranění v obličeji. Muž strážníkům sdělil, že upadl a udeřil se do hlavy, ale nedokázal si vybavit, co jeho stavu předcházelo, a ani si nebyl vědom, že má tržnou ránu v obličeji. Muž byl malátný a jeho chování bylo proměnlivé. Kvůli podezření na úraz hlavy byla na místo přivolána záchranná služba, která muže transportovala do nemocnice," pokračovala mluvčí. 

     "Na místě zasahovala výjezdová skupina RZP. Ošetřili jsme muže, který utrpěl lehká zranění a byl transportován do zdravotnického zařízení k dalším vyšetření," doplnil tiskový mluvčí záchranářů.

O třetím případu jsme informovali již včera:

     V neděli ráno před půl devátou vyjížděly všechny záchranné složky v Plzni do Brněnské ulice, kde lidé nalezli zraněného muže neschopného komunikace ve velkém tratolišti krve, takže se svědci domnívali, že vypadl z okna.

     "Na místě zasahovala posádka RZP, ošetřili jsme na místě osobu, která byla ve středně závažném stavu dále transportována na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedli nám záchranáři.
     Šetření na místě nakonec skok z okna vyloučilo a ukázalo se, že těžce opilý Ukrajinec s největší pravděpodobností spadl ze schodů a rozbil si hlavu. Ani přes velkou snahu policistů nebyl muž schopen vykonat dechovou zkoušku.

     Krve bylo na místě tolik, že ji museli hasiči spláchnout a místo poté vydesinfikovat.

Foto KP a MP

BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.