Foto Video

Samozvaný kovboj, bojovník se závorou a nepovedená oslava konce školního roku

Strážníci museli řešit jednání hned několika silně opilých osob

Autor: Jana Holá pondělí 1. července 16:32 , aktualizace středa 3. července 09:31

Alkohol Městská policie Záchytka


     Závěr pracovního týdne byl v Plzni opět ve znamení alkoholu a několik případů museli řešit i strážníci, zde jsou některé z nich:

     Ve čtvrtek 27. června odpoledne začal v Křižíkových sadech v Plzni muž kolem sebe mávat lanem bez ohledu na kolem procházející lidi, takže během chvíle jednoho kolemjdoucího dokonce zasáhl. Jeho podivného jednání si všimli strážníci, nebezpečnou zábavu mu zarazili a pochopitelně se rozhodli ho zkontrolovat.

     "Při komunikaci se strážníky byl z dechu muže cítit alkohol a byl proto vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Při té nadýchal 2,56 promile a protože nekontroloval své chování a představoval ohrožení pro bezpečnost osob, byl převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění byl muž dořešen za spáchaný přestupek proti občanskému soužití," uvedla nám tisková mluvčí městské policie.    

     Druhý případ se stal v noci ze čtvrtka na pátek na parkovišti obchodního centra Plaza v Plzni, kdy se mladík pro zábavu pověsil celou váhou svého těla na závoru parkoviště, kterou tak samozřejmě ulomil. 

     "Projíždějící strážníci si sedmnáctiletého mladíka všimli, okamžitě jeho jednání začali řešit a vyzvali ho, aby se podrobil dechové zkoušce, kterou zvládl až na několikátý pokus. Přístroj nakonec ukázal výsledek 1,88 promile," popsala druhý případ mluvčí s tím, že případ si převzali policisté ČR.  


     Třetí případ se stal v pátek před půlnocí před jedním z plzeňských klubů, kde dva mladíci si nejspíše zvolili nevhodný způsob jak zakončit školní rok. Hlídka strážníků zahlédla dvojici rozjařených mladíků a zaujal je jejich mladistvý vzhled i viditelná opilost. 

     "Při kontrole věku se ukázalo, že oběma mladíkům je teprve sedmnáct let. U jednoho z nich přístroj naměřil 1,71 promile, u druhého 1,22 promile alkoholu. 
     První mladík hlídce sdělil, že mu byl alkohol prodán přímo v provozovně a druhý uvedl, že se alkoholem posilnil už venku, protože si jej zakoupil v jedné z večerek. Hlídka po dokončení všech úkonů předala oba mladíky rodičům, kteří si je přijeli vyzvednout na místo.
     Celou záležitost bude včetně všech zjištěných skutečností projednávat příslušný správní orgán a orgán sociálně právní ochrany dětí,"
sdělila mluvčí k tomuto případu. 

Foto MP

HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.