Foto

"Opilec tady, opilec tam, všude kam se podívám...", ale že i na svatém Bartoloměji?!

Sbírat opilce po ulicích už mají strážníci natrénováno, ale jejich snášení z věže kostela na náměstí Republiky bylo novum!

2. srpna 2023 10:23 , aktualizace 15:29

Alkohol Městská policie


     O víkendových opilcích a problémech s nimi bychom samozřejmě mohli psát každý týden, ale uplynulý víkend byl vskutku mimořádný, pojďte se na některé případy podívat sami:

     Devětačtyřicetiletý muž v pátek podvečer na Skvrňanské tak usilovně klepal na dveře své bývalé ženy, že se naprosto vyčerpán touto fyzickou aktivitou sesunul na práh, kde vzápětí na měkké rohožce usnul a probudili ho až strážníci přivolaní na místo. Když chtěli dát muži dýchnout, pokusil se zkonzumovat plastový náustek přístroje Drager, takže skončil na záchytce. 

     V sobotu dopoledne si na Rooseveltově mostě ustlal jednačtyřicetiletý Ukrajinec. Vlivem svého stavu nebyl schopen ovládat své nohy ani řeč. I tento muž nebyl schopen podrobit se dechové zkoušce, takže také skončil na záchytce. 

     V sobotu večer vyjížděli strážníci do obchodního centra na Bory pro dvaašedesátiletou ženu, kterou našel spící na toaletě pracovník ostrahy. Dáma se přiznala ke konzumaci své milované vodky a dechová zkouška u ní ukázala 3,79 promile.

     V sobotu v noci následoval další případ v podobě oznámení o muže, který leží ve Švihovské na silnici. Strážníci devětapadesátiletého muže odsunuli z komunikace, ale dotyčný pro svou opilost nebyl schopný ani odpovědět na základní otázky, natož se pohybovat, takže i on nakonec putoval za záchytku. 

     V neděli následoval čtyřicetiletý muž, kterého hlídka strážníků nalezla nataženého na jedné z laviček zastávky MHD v Jedlové ulici. Po probuzení se muž pokoušel sám několikrát zvednout, ale neúspěšně, což nakonec vysvětlilo 3,56 promile, které nadýchal. Takže, jako již tradičně, následovala cesta na záchytku. 

     Pokud bychom víkendové opilce brali jako pomyslný závod, tak jednoznační vítězové jsou bezesporu tito dva výtečníci. Posuďte sami:

     "Nepříliš hezký obraz se naskytl lidem, kteří se v sobotu odpoledne rozhodli vystoupat na vrchol věže katedrály sv. Bartoloměje. Zhruba v polovině cesty nahoru totiž narazili na opilý pár. Zatímco jednapadesátiletý muž ještě dokázal jakžtakž stát na vlastních nohou, o dva roky mladší žena si na schodech doslova ustlala a lidé ji museli překračovat," popsala nám mluvčí strážníků.
     Situaci vyjela vyřešit hlídka strážníků, ale chlapci v uniformách to neměli nijak lehké. "Přesvědčit dvojici, že není v restauraci, jak se mylně domnívala, bylo opravdu komplikované. Opilý pár jsme museli z věže doprovodit dolů. Muž to zvládal vcelku dobře, žena ale měla velké problémy a bez naší pomoci by to nedala. U obou pak strážníci provedli zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, žena nadýchala 2,41 promile, muž 2,56. Protože žena nebyla schopná ovládat své jednání, museli jsme i ji umístit k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice," dokončila mluvčí.


 







Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.