Foto

Motorkář se čelně střetl s předjíždějícím autem

Velice vážně zraněného muže do nemocnice v kritickém stavu transportoval vrtulník LZS

Autor: Jana Holá čtvrtek 29. srpna 11:40 , aktualizace 13:43

Doprava Nehody


     Dnes těsně před sedmou hodinou ráno došlo na silnici 182 u Merklína k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetl osobní vůz s motocyklem a motocyklista po pádu skončil částečně zaklíněný pod vozem.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

     Silnice byla uzavřena, hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům při ošetřování zraněného i jeho následném transportu do vrtulníku.
     "Ošetřili jsme zhruba třicetiletého muže, který byl ve velmi vážném stavu a na umělé plicní ventilaci leteckou cestou transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedl nám mluvčí záchranářů.
     "Muže s velmi vážným úrazem hlavy jsme do nemocnice transportovali v kritickém stavu," doplnila mluvčí leteckých záchranářů.

     "Motorkář narozený v roce 1985 jel směrem od Merklína na Zemětice a střetl se s protijedoucím osobním automobilem Volkswagen Passat řízeným řidičem narozeným v roce 1991, který dle dosud zjištěných skutečností předjížděl traktor.
     Dechová zkouška byla u řidiče osobního automobilu negativní, u motorkáře nebyla vzhledem k jeho zraněním možná, a byl proto nařízen odběr krve v nemocnici.
     Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a nehodou se dále zabývají,"
doplnil informace mluvčí policie.

Foto HZS

HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.