Foto Video

Po nárazu do auta hasičů jeden muž zemřel a druhý je v kritickém stavu - policisté uvolnili informace k tragické dopravní nehodě

Řidič nezvládl zareagovat na dopravní situaci před ním a narazil do cisterny hasičů zasahujících na dálnici

Autor: Jana Holá čtvrtek 10. října 11:33 , aktualizace 11:56

Dálnice Doprava Nehody Smrt


     Včera večer jsme informovali o tragické dopravní nehodě, ke které došlo před půl devátou na 82. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov, tedy na obchvatu Plzně.

     Z místa bylo hlášeno, že osobní auto zezadu narazilo do vozu hasičů, kteří na dálnici zasahovali u havárie jiného vozu, a mají se zde nacházet dva těžce zranění lidé. K nehodě proto vyrazily nejen všechny pozemní záchranné složky, ale vzlétl i vrtulník LZS.

    "Mohu potvrdit, že jsme zasahovali u úniku oleje z nákladního automobilu po technické závadě na dálnici D5 směr Rozvadov v blízkosti čerpací stanice u Šlovic. Do jedné z našich cisteren v průběhu zásahu narazilo osobní auto. Dvě osoby z tohoto auta jsme vyprostili hydraulickými nástroji, předali záchranářům a asistovali jim.     
     Evidujeme i dva naše zraněné příslušníky. Jejich zranění však nejsou vážná a přímo nesouvisí s nehodou, tím myslím, že nedošlo k jejich kontaktu s havarovaným vozidlem ani fragmenty nehody," 
uvedl nám ještě v průběhu noci mluvčí hasičů.

     Bohužel přes veškerou snahu všech zúčastněných řidič osobního vozu zemřel na místě a spolujezdce v kritickém stavu záchranáři letecky transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.
     Na místo tedy musel i koroner a vyšetřování nehody si převzali kriminalisté.

     "Podle dosud zjištěných skutečností jel řidič narozený v roce 1975 s vozidlem značky VW Touran po dálnici D5 ve směru jízdy na Rozvadov zařazen v levém jízdním pruhu a pravděpodobně z důvodu blížící se kolony strhl řízení do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s nákladním vozidlem HZS, které stálo v pravém jízdním pruhu z důvodu úklidu uniklého oleje na vozovce.
     Řidič osobního automobilu bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Příčinou a okolnostmi dopravní nehody se nadále policisté zabývají,"
uvedla dnes k nehodě tisková mluvčí policie a potvrdila smrt muže narozeného v roce 1975.

     "Záchranáři na místo vyslali celkem pět výjezdových skupin včetně Lzs-Líně. U obou mužů bylo nutné vyproštění a byla zahájena laická KPR kolegy od HZS.
     Ihned příjezdu na místo si záchranáři převzali do péče devětačtyřicetiletého, který utrpěl velmi vážná zranění. Po dobu 20 minut u něj probíhala rozšířená kardio-pulmonálni resuscitace, přes veškerou snahu zasahujících se však již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, ten svým zraněním podlehl na místě. Druhý muž z osobního automobilu byl také vyproštěn a okamžitě u něj byla zahájena laická KPR, kterou si po příjezdu převzali záchranáři. Po stabilizaci životních funkcí zraněného, byl neprodleně transportován cestou Lzs na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň,"
doplnila podrobnosti zásahu tisková mluvčí záchranářů.