Dítě jedoucí na motocyklu spadlo ze srázu a těžce se zranilo

Pro vážně zraněného chlapce musel letět vrtulník LZS

Autor: Petr Novák úterý 9. července 09:44 , aktualizace 09:46

Nehody

Partner článku – Cortusa_group


     Včera po čtvrté hodině odpoledne došlo na silnici mezi Albrechticemi a Ostružnem na Sušicku k vážné dopravní nehodě, během které mladý chlapec na motocyklu vyjel ze silnice a spadl ze svahu.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby, konkrétně Kryštof 13 z jižních Čech, protože náš vrtulník z letiště v Líních v tu chvíli zasahoval u jiné události.

     Na místo jako první dorazili hasiči, kteří zajistili prostor nehody a poskytli předlékařskou první pomoc zraněnému dítěti, které podle informací z místa spadlo asi z pětimetrové výšky do křovin. Motocykl pak byl nalezen téměř 20 metrů daleko.

     Hasiči zajistili prostor pro přistání vrtulníku a asistovali záchranářům při transportu chlapce k němu. "Na místo vyrazily výjezdové skupiny z Klatov, Sušice a letecká záchranná služba z jižních Čech. Nezletilý řidič motorky utrpěl vážné zranění a byl při vědomí transportován cestou LZS na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedl tiskový mluvčí záchranářů.

     "Dle dosud zjištěných skutečností jel nezletilý řidič motocyklu po silnici mezi obcemi Albrechtice a Ostružno, kdy při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a havaroval. Dechová zkouška na alkohol nebyla na místě provedena, byl nařízen odběr biologického materiálu," doplnila tisková mluvčí policie s tím, že vzhledem k tomu, že šlo o dítě, nebude policie věk řidiče uvádět. Policisté se nehodou samozřejmě nadále zabývají a pochopitelně mimo jiné zjišťují i jak se dítě k motocyklu dostalo.

Cortusa_group

Pečlivě vybíráme místa, kam umístíme naše projekty. Můžete si tedy být jisti bezpečnou lokalitou v blízkosti přírody i dostupnou z hlediska občanské vybavenosti. Neděláme jen pouhé stavební projekty. Našim klientům plníme sny a přání a pomáháme jim tak vytvořit opravdový domov.