Foto

Tragická nehoda na dálnici D5 - zemřel teprve osmnáctiletý mladík

Mladý muž musel být do nemocnice transportován letecky, kde však i přes veškerou snahu lékařů krátce po přijetí zemřel

Autor: Karel Aleš středa 11. září 21:07 , aktualizace čtvrtek 12. září 09:36

Dálnice Doprava Nehody Smrt


     Včera kolem osmé hodiny večer došlo na 109. kilometru dálnice D5 ve směru z Plzně na Rozvadov k velice vážné dopravní nehodě, během které byl sražen mladý muž poté, co vystoupil z havarovaného vozu po své předchozí nehodě do svodidel.

     Z místa bylo hlášeno několik zraněných, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z Líní.

     Dálnice byla uzavřena, hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a poskytovali předlékařskou pomoc zraněným.

     "Na místo události vyjely dvě zdravotnické výjezdové skupiny, skupina s lékařem a vzlétl také vrtulník LZS Líně. Na místě jsme péči poskytli třem osobám, ošetřili jsme muže ročník 1974, kterého jsme s lehkým zraněním transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín, a dále ženu ročník 1979, kterou jsme následně s lehkým až středně těžkým poraněním transportovali tamtéž, oba pozemní cestou.
     O dalšího mladého muže jsme pečovali společně s LZS, která jej následně transportovala letecky ve vážném stavu na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín,"
uvedl mluvčí záchranářů.

     "Naše posádka si převzala osmnáctiletého pacienta s polytraumatem, kterého jsme v kritickém stavu předávali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila nám tisková mluvčí letecké záchranné služby.

     Bohužel v nemocnici však i přes veškerou snahu lékařů mladík krátce po přijetí zemřel.

     Hasiči následně provedli úklid uniklých provozních kapalin a v rámci šetření nasvěcovali místo nehody. 

     "Řidič narozený v roce 2005 jel po dálnici D5 ve směru jízdy na SRN. Podle dosud zjištěných informací v prostoru 109. km uvedl z dosud neznámých důvodů vozidlo Citroën do smyku a přední částí vozidla narazil do krajových svodidel.
     Vlivem nárazu se vozidlo odrazilo vlevo, kde se střetlo se středovými svodidly a zůstalo stát v levém jízdním pruhu.
     Ve stejném směru jízdy jela s vozidlem tovární značky BMW řidička narozená v roce 1979, která byla zařazena v levém jízdním pruhu.
     Podle dosud zjištěných skutečností nestihla zareagovat na situaci před svým vozidlem a střetla se přední částí vozidla BMW s přední částí vozidla Citroën. Následně došlo ke střetu s řidičem vozidla Citroën, který se po předchozí dopravní nehodě pohyboval po komunikaci.
     Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Citroën, který byl letecky přepraven do nemocnice. Dále došlo ke zranění řidičky vozidla BMW a jejího spolujezdce narozeného v roce 1974, kteří byli pozemní cestou transportováni do nemocnice k ošetření.
     Dechová zkouška na alkohol u řidičky byla negativní.
     V ranních hodinách jsme obdrželi zprávu, že řidič vozidla Citroën i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehl. Příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se policisté nadále zabývají,"
uvedla k tragické nehodě mluvčí policie.

Foto HZS