Foto

Silně opilý řidič se řítil Plzní jako šílený a od kola mu odletovaly jiskry

Muž nevěděl, kde ani kdy boural, nevšímal si, že mu odpadávají kusy auta i pneumatiky a v jízdě pokračoval ještě pět a půl kilometru

Autor: Karel Aleš úterý 24. září 14:14 , aktualizace 14:15

Alkohol Nehody

Partner článku – Ecocity taxi


     Včera okolo deváté hodiny večer bylo na tísňovou linku policie oznámeno, že Tyršovo ulicí v Plzni jede velmi podivně vůz Škoda Octavia, který má proražené kolo a odletují od něj jiskry.

     Prověřit oznámení vyjely policejní hlídky, než ale vozidlo dostihly, pokračoval řidič směrem na Radčice.

     "Šel jsem zrovna kolem Kalikovského mlýna, když kolem mě projelo auto, od předního kola mu létaly jiskry, ale řidič si toho vůbec nevšímal a jel dál. Jen chvíli po něm projela na majákách policejní auta," popsal nám jeden ze svědků podivné jízdy.

     Stejně, jako si nevšímal zničené pneumatiky i ráfku, řidič Škody neřešil ani policejní auta, která ho vyzývala k zastavení. Policistům se vůz podařilo zastavit až na konci Radčic a ukázalo se, že muž nemá za volantem vůbec co dělat.

     Policisté totiž zjistili, že muž, který vyjel ze Starého Plzence, cestou někde boural, aniž by o tom věděl a poté, co mu v Tyršově ulici prasklo přední kolo, pokračoval v jízdě neuvěřitelných pět a půl kilometru, aniž by zaznamenal, že mu odpadávají kusy auta i pneumatiky. 

     Vše osvětlila až provedená dechová zkouška na alkohol.

     "Mohu potvrdit, že jsme v Radčicích zastavili a kontrolovali padesátiletého řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia. Na místě kontroly bylo zjištěno, že vozidlo je poškozené od předchozí dopravní nehody.
     Po výzvě policistů se řidič podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu a odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 2,22 promile. Po pozitivní dechové zkoušce se řidič v lékařském zařízení podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.
     Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Dopravní nehodu evidují policisté dopravního inspektorátu Plzeň,"
uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Dopravní policisty tak čekala nelehká práce, tedy zjišťování, kudy muž jel a kde boural, on sám totiž nebyl schopen si na svou jízdu ani vzpomenout.

     Podle našich informací byl muž následně umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. Kromě velmi nepříjemného probuzení ho v nejbližší době podle všeho čeká i obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.