Foto Video

Hromadná dopravní nehoda kamionů, na místě je jeden mrtvý

Po smrti muže na 82. kilometru dálnice D5 došlo o 15 kilometrů dál k tragické dopravní nehodě

Autor: Petr Novák středa 24. července 17:37 , aktualizace středa 28. srpna 16:36

Dálnice Doprava Nehody Smrt


Aktualizace:
     Policie dnes uvolnila podrobné informace ke včerejší odpolední tragické dopravní nehodě na dálnici D5 u Ejpovic.


     "Dvaašedesátiletý řidič jízdní soupravy tvořené nákladním vozidlem DAF a návěsem Schmitz Cargobull jel zařazen v pravém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných příčin se plně nevěnoval řízení. Přední částí nákladního vozidla narazil do zadní části jízdní soupravy nákladního vozidla MAN a návěsu Schwarzmüller, jejíž šestapadesátiletý řidič stál z důvodu kolony, která byla před ním.
     Tato jízdní souprava byla odražena na další soupravu tvořenou nákladním vozidlem Scania a nákladním návěsem Schmitz Cargobull šestačtyřicetiletého řidiče a tato jízdní souprava byla následně natlačena do další jízdní soupravy stojící před ní. Jednalo se o nákladní vozidlo Mercedes a návěs Schmitz Cargobull třiatřicetiletého řidiče.
     Po dopravní nehodě všechny jízdní soupravy zůstaly stát v pravém jízdním pruhu. Řidič nákladního vozidla DAF utrpěl zranění neslučitelná se životem, řidič vozidla MAN utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Ke zranění dalších osob nedošlo.
     Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly s výsledky negativními. U zemřelého řidiče byla nařízena soudní pitva.
     Hmotná škoda na vozidlech a návěsech byla vyčíslena na celkových 13 milionů korun. Dálnice v úseku ve směru na Rozvadov se uzavřela a byly stanoveny objízdné trasy. Úklid vozovky a odtah nákladních souprav trval několik hodin. Dálnice je plně průjezdná od čtyř hodin dnešního rána,"
uvedla dnes tisková mluvčí policie.

Původní včerejší článek:

Hromadná dopravní nehoda kamionů, na místě je jeden mrtvý

     Bohužel dorazila další špatná zpráva z dálnice D5. Po smrti muže, o které jsme informovali v článku Na obchvatu Plzně zemřel muž, došlo před pátou hodinou odpoledne na 67. kilometru, tedy u exitu Ejpovice, k řetězové nehodě čtyř kamionů.

     Provoz ve směru na Rozvadov je v tuto chvíli zcela zastaven.

     Bohužel nehoda je tragická a v tuto chvíli máme z místa potvrzeného jednoho mrtvého člověka. Vyšetřování události si tak na místě přebírají kriminalisté a k nehodě samozřejmě míří i koroner.

     "K této události vyjely naše výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu. Na místě jsme ošetřili muže ročník 1966, který byl po akutním ošetření následně transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín se středně těžkým zraněním. Druhému řidiči jsme již na místě nemohli pomoci, protože utrpěl poranění neslučitelná se životem," uvedl nám mluvčí záchranářů.

     Podle mluvčího hasičů bylo nutno jednoho z řidičů vyprostit z vraku kabiny. Na místě zasahují dvě výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu.

     Mimo únik pohonných hmot hasiči v tuto chvíli řeší i vysypaný sypký náklad z jednoho vozu.

     Více informací v tuto chvíli není k dispozici, situaci samozřejmě ale dále sledujeme a postupně budeme informace doplňovat.