Foto

Při nehodě se zranil německý motorkář

Na místě zasahovaly záchranné složky z Čech i Německa

Autor: Karel Aleš čtvrtek 6. června 11:31 , aktualizace 13:37

Nehody


     Dnes v půl jedenácté dopoledne došlo na silnici I/27 vedoucí ze Železné rudy na Alžbětín k dopravní nehodě, během které se po vyjetí ze silnice a následném pádu zranil motocyklista.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo a poskytli zraněnému motocyklistovi předlékařskou pomoc, načež si ho do péče převzali záchranáři a po ošetření na místě ho transportovali do nemocnice.

     "Má místo jsme žádali výjezdovou skupinu záchranářů z Bavorska. Muž ve věku přibližně 65 let utrpěl středně těžké zranění a byl při vědomí transportován do nemocničního zařízení v Německu," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Okolnosti nehody na místě šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Řidič motocyklu značky KTM jel po sil. č. I/27 ve směru jízdy od obce Alžbětín na obec Železná Ruda. Podle dosud zjištěných skutečností při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svých schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace a narazil do svodidel po pravé straně pozemní komunikace.
     Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Dechová zkouška byla negativní, příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se policisté nadále zabývají,"
doplnila podrobnosti mluvčí policie.

Foto HZS

Pekelný ostrov

První červencový víkend proběhne na ostrově v Holýšově již jedenáctý ročník rockového open air festivalu Pekelný ostrov. Vše začne již ve čtvrtek 4. července v podvečer Warm up party, na kterou je pro všechny vstup zdarma.