Foto

Vážná nehoda u Plzně, řidič je v kritickém stavu

Řidiče vyprostili hasiči a o jeho život nyní bojují lékaři

19. srpna 2023 13:37 , aktualizace 13:55

Doprava Nehody


     Dnes po jedenácté hodině dopoledne došlo na silnici č. 27 vedoucí z Plzně do Klatov, na nájezdu u Litic, k vážné dopravní nehodě, při které osobní vůz Porsche dostal smyk, vyletěl z vozovky, narazil do svodidel a do protihlukové stěny.

     Z místa bylo hlášeno velmi vážné zranění řidiče i jeho zaklínění ve vraku vozu, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči museli s použitím hydraulických vyprošťovacích nástrojů velmi vážně zraněného muže vyprostit a předat záchranářům, dále zajistit místo nehody a provést protipožární opatření.

     "My jsme z místa nehody transportovali staršího muže v kritickém stavu a na řízené ventilaci na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli nám záchranáři.

     Policie nehodu na místě šetří, čekáme na jejich zprávu a po obdržení ji doplníme.

     Během záchranných prací byl provoz na silnici zcela zastavený.

Aktualizace:

     "Z dosavadního šetření dopravních policistů na místě dopravní nehody je zřejmé, že řidič osobního vozidla, který jel ve směru od Plzně na Klatovy, v místě sjezdu z dosud nezjištěných příčin přejel na travnatou plochu, kdy vozidlo přejelo na nájezd, kde došlo ke střetu se svodidly a protihlukovou zábranou.
     Dechovou zkoušku nebylo možné u řidiče s ohledem na jeho zdravotní stav provést, proto byl nařízený odběr krve. V současné době je nájezd od Litic uzavřený.
     Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou nadále předmětem šetření policistů,"
uvedla nám k nehodě mluvčí policie.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.