Foto Video

Agresivní muž psychicky neustál předjetí a zbil druhého řidiče

Útočník řidiči způsobil zranění, poškodil mu auto a poté z místa ujel

Autor: Jana Holá 29. září 2023 12:23 , aktualizace 12:59

Napadení

Partner článku – Alfa Tactical


     V úterý 26. září po šesté hodině večer došlo v Janovicích nad Úhlavou k incidentu mezi dvěma řidiči, který skončil napadením a zraněním jednoho z nich.

Svědkům události se podařilo část incidentu zaznamenat


     "Jel jsem ze Šumavy do Plzně a za Nýrskem jsem dojel dodávku s prkny a za ní jedoucí Škodu Superb combi. Protože obě vozidla jela jen asi sedmdesát, začal jsem je předjíždět, řidič Škody mi ale na poslední chvíli bez blinkru vjel do cesty, takže jsem musel prudce brzdit.
     Po předjetí dodávky se zařadil a já chtěl předjet i jeho, ale on začal přidávat, aby mě zablokoval. Protože jsem viděl, že proti nám již jede auto, prudce jsem přidal, abych ho předjel a mohl se konečně zařadit,"
popsal napadený řidič začátek konfliktu.

     Řidič Škody ale předjetí zřejmě psychicky neunesl a BMW začal pronásledovat, lepit se mu na kufr a troubit na něj. Po celou dobu se ho také snažil předjet a to i ve chvílích, kdy tím ohrožoval protijedoucí vozy. 

     Na okraji Janovic nad Úhlavou pak řidič Škody nebezpečně předjel jak BMW, tak před ním jedoucí vůz, prudce auto zastavil napříč celým pruhem a oba vozy zablokoval. Poté si vyrazil s řidičem vyříkat, jak si dovolil ho předjet.

     Vulgárně nadávající řidič škody přišel k BMW a otevřeným okénkem okamžitě pěstí napadl řidiče úderem na spánek. Poté začal řidiče vyzývat, ať vyleze z vozu, přičemž mu poškodil zrcátko, když ale viděl, že druhý muž vystoupit nehodlá, začal ho skrze okénko znovu bít a snažil se otevřít dveře vozu, což se mu naštěstí nepovedlo. Nakonec útočník udeřil do kapoty BMW, nasedl do svého vozu a odjel směrem na Klatovy.

     Napadený řidič při incidentu utrpěl zranění krku a ucha, se kterými musel vyhledat lékařské ošetření i škodu na vozidle, takže se s celou událostí obrátil na policii. Tisková mluvčí policie nám potvrdila, že šetření věci si převzali policisté z Nýrska a případem se intenzivně zabývají.


 

Bohužel, o agresivitě některých řidičů neinformujeme poprvé, k poslednímu případu došlo ani ne před týdnem:

Řidiče napadl agresor s baseballovou pálkou a způsobil tak dopravní nehodu

     K nepochopitelnému incidentu, kdy agrese za volantem skončila dokonce dopravní nehodou, došlo v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne na sjezdu z nového plzeňského okruhu do Křimic.

     "Na křižovatce jsem přibrzdil, abych se přesvědčil, že na hlavní nic nejede a v tu chvíli za mnou někdo začal troubit. Nepřestal, ani když jsem se rozjel, a při pohledu do zrcátka jsem viděl, že neslušně gestikuluje," popsal nám řidič začátek konfliktu a pokračoval: "Agresivnímu muži jsem tedy ukázal do zpětného zrcátka posunek, aby se uklidnil, že je vše v pořádku, ale on mě předjel na plné čáře, po pár metrech mě vybrzdil až do úplného zastavení, takže jsem ho jen náhodou o několik milimetrů minul a nenaboural.
      V tu chvíli z auta vyběhl jako šílenec s baseballovou pálkou v ruce, přiběhl ke mně, otevřel dveře mého vozu a napřáhl se. Jediné, co jsem stihl udělat, bylo zařadit zpátečku."

      Řidič snažící se uniknout útoku ale v panice nacouval do vozu stojícího za ním. Útočník s pálkou v tu chvíli nasedl zpět do svého vozu a ujel, zatímco napadený řidič zjišťoval, zda je jeho těhotná partnerka i rodina ve druhém voze v pořádku.

      "V tom autě seděla rodina, manžel, těhotná manželka, dítě a babička. Všem bych se jim chtěl omluvit za způsobenou bolest a starosti, ale kdybych necouval, asi by mě teď dávali někde dohromady," dodal řidič s tím, že se s celou věcí samozřejmě obrátil na policii.

     "Kdyby někdo znal majitele stříbrného Citroenu Berlingo registrační značky asi 2SU 4782, dejte prosím vědět policii. Ta registrační značka nemusí být úplně přesná, především poslední dvě čísla. V tom šoku si to nešlo úplně zapamatovat. Nebo jestli má někdo z řidičů, kteří projížděli kolem, třeba situaci zaznamenanou na palubní kameře," žádá napadený řidič veřejnost.

     Tisková mluvčí policie nám potvrdila, že se policisté celou událostí intenzivně zabývají.


 




Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.