Foto Pátrání

Řidiče napadl agresor s baseballovou pálkou a způsobil tak dopravní nehodu

Byli jste svědky sobotního incidentu nedaleko Křimic? Vaše svědectví by mohlo pomoci objasnit celý případ!

Autor: Petr Novák 25. září 2023 19:19 , aktualizace 19:20

Policie Doprava Napadení Nehody Pátrání

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     K nepochopitelnému incidentu, kdy agrese za volantem skončila dokonce dopravní nehodou, došlo v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne na sjezdu z nového plzeňského okruhu do Křimic.

     "Na křižovatce jsem přibrzdil, abych se přesvědčil, že na hlavní nic nejede a v tu chvíli za mnou někdo začal troubit. Nepřestal, ani když jsem se rozjel, a při pohledu do zrcátka jsem viděl, že neslušně gestikuluje," popsal nám řidič začátek konfliktu a pokračoval: "Agresivnímu muži jsem tedy ukázal do zpětného zrcátka posunek, aby se uklidnil, že je vše v pořádku, ale on mě předjel na plné čáře, po pár metrech mě vybrzdil až do úplného zastavení, takže jsem ho jen náhodou o několik milimetrů minul a nenaboural.
      V tu chvíli z auta vyběhl jako šílenec s baseballovou pálkou v ruce, přiběhl ke mně, otevřel dveře mého vozu a napřáhl se. Jediné, co jsem stihl udělat, bylo zařadit zpátečku."

      Řidič snažící se uniknout útoku ale v panice nacouval do vozu stojícího za ním. Útočník s pálkou v tu chvíli nasedl zpět do svého vozu a ujel, zatímco napadený řidič zjišťoval, zda je jeho těhotná partnerka i rodina ve druhém voze v pořádku.

      "V tom autě seděla rodina, manžel, těhotná manželka, dítě a babička. Všem bych se jim chtěl omluvit za způsobenou bolest a starosti, ale kdybych necouval, asi by mě teď dávali někde dohromady," dodal řidič s tím, že se s celou věcí samozřejmě obrátil na policii.

     "Kdyby někdo znal majitele stříbrného Citroenu Berlingo registrační značky asi 2SU 4782, dejte prosím vědět policii. Ta registrační značka nemusí být úplně přesná, především poslední dvě čísla. V tom šoku si to nešlo úplně zapamatovat. Nebo jestli má někdo z řidičů, kteří projížděli kolem, třeba situaci zaznamenanou na palubní kameře," žádá napadený řidič veřejnost.

     Tisková mluvčí policie nám potvrdila, že se policisté celou událostí intenzivně zabývají.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.