Recidivista napadl a zranil policistu

Zmařená vloupačka do večerky skončila vážným trestným činem

Autor: Jana Holá úterý 6. srpna 15:49 , aktualizace 15:51

Napadení Vloupání Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     Pozorný svědek si minulý týden v úterý okolo jedné hodiny ranní v Karlových Varech všiml muže, který se násilím dobýval do uzamčené večerky a následně do ní vnikl. Svědek proto zastavil náhodně projíždějící policejní hlídku a vše jí oznámil. 

     Policisté samozřejmě začali okamžitě jednat. Podezřelého chtěli zajistit, ale ten se dal na útěk a nijak nedbal výzev k zastavení. Strážci zákona muže samozřejmě začali pronásledovat a poté, co ho jeden z nich dostihl, muž na policistu zaútočil a udeřil ho pěstí do obličeje, čímž mu způsobil zranění, které si následně vyžádalo lékařské ošetření.

     Krvácejícímu policistovi poskytl pomoc jeho kolega a pachatel mezitím z místa stačil utéct. Z nabyté svobody se ale dlouho neradoval, protože policistům se ho díky osobní a místní znalosti podařilo hned následující den zadržet a vyšetřování případu si převzali kriminalisté.

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě, výtržnictví, krádeže a poškození cizí věci, kdy svým jednáním způsobil škodu přibližně dvacet pět tisíc korun na poškozených dveřích," sdělil nám tiskový mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny pachateli, který již za sebou má bohatou trestní minulost, hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. 

Foto ilustrační  


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.