Foto

Dvě napadení na Americké třídě během pouhých dvou hodin

Jeden útočník byl dopaden, po druhém policie stále pátrá

20. července 2023 16:57 , aktualizace 17:29

Alkohol Městská policie Napadení Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     Dnes nás kontaktovalo hned několik čtenářů najednou s dotazy, co se včera večer dělo na Americké třídě v Plzni. Jedni ale popisovali incident u pomníku "Díky, Ameriko!" a druzí pro změnu konflikt před big Burgerem. Pravdu měli všichni, v průběhu včerejšího večera totiž vyjížděli strážníci a policisté hned ke dvěma případům napadení na Americké třídě.

Napadení v tramvaji

     K prvnímu napadení došlo kolem sedmé hodiny večer ve voze tramvaje linky číslo 4 na zastávce U Práce, kde došlo k roztržce mezi dvěma muži kvůli ztrátě rovnováhy jednoho z nich v brzdící tramvaji a vražení do druhého cestujícího. Následovala hádka a fyzické napadení, při kterém napadený muž utrpěl zranění, které mu museli ošetřit přivolaní záchranáři.

     "Dle prvotních informací třiašedesátiletý muž cestoval tramvají a byl pod vlivem alkoholu. Neudržel rovnováhu a vrazil do jednoho z pasažérů, ten jej měl poté odstrčit tak silně, že muž upadl a zranil se na hlavě. Na místě byli jako první strážníci, kteří muže se silně krvácející ranou ošetřili a předali do péče záchranářů," uvedla nám k tomuto případu mluvčí městské policie.

     Útočník, podle informací z místa holohlavý muž a zřejmě cizinec, který v ruce nesl dřevěnou krabici, z místa uprchl a policie po něm pátrá.

Napadení u Big Burgeru

     Ke druhému útoku došlo kolem deváté hodiny večer před restaurací Big Burger, kde muž bez varování zaútočil na druhého takzvanými hlavičkami a způsobil mu zranění v obličeji.

     V tomto případě se strážníkům podařilo útočníka zadržet ještě na místě. "Strážníci se s policisty, se kterými pátrali po útočníkovi z výše uvedeného případu, přesunuli na místo určení a zahlédli zde řvoucího muže, který divoce gestikuloval a odpovídal popisu útočníka. Situaci se podařilo okamžitě uklidnit a třicetiletý útočník sám strážníkům řekl, že si muže, kterého právě napadl, spletl s někým jiným, protože původně měla jeho agrese patřit někomu jinému," popsala tisková mluvčí městské policie.

     Napadený šestadvacetiletý muž strážníkům na místě potvrdil, že šel s kamarádkou po ulici a najednou k nim útočník přiběhl, začal je vulgárně urážet a z čista jasna mu najednou uštědřil tři rány hlavou do obličeje.

     Hlídka poté u útočníka provedla dechovou zkoušku, která ukázala 2,04 promile a muž byl předán státní policii.

     "Muž narozený v roce 1992 byl umístěn k vystřízlivění před dalšími úkony do protialkoholní záchytné stanice," doplnila nám tisková mluvčí policie. Podle našich informací byl útočník dnes převezen k výslechu.



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.