Na závodech se zranila mladá traktoristka

K nehodě na netradičních závodech dnes odpoledne vyjížděly všechny záchranné složky

Autor: Jana Holá sobota 20. července 16:01 , aktualizace 16:04


     Dnes odpoledne ve dvě hodiny došlo na Traktoriádě v Žebnici, což je vesnice, část města Plasy, ležící asi dva kilometry severně od Plas, k havárii jednoho z traktorů.

     Z místa bylo hlášeno zranění mladé ženy, takže k události vyjely všechny záchranné složky. "Na místě zasahovaly naše výjezdové skupiny RZP a RV s lékařem. Ošetřili jsme ženu narozenou v roce 2005, kterou jsme následně s lehkým poraněním a odřeninami transportovali pozemní cestou do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín na Urgentní příjem k dalším vyšetřením a observaci," uvedl nám mluvčí záchranné služby.

     Pozn. red.: Traktoriáda Žebnice je jednodenní závod fréz, traktorů a jiných obdobných strojů tovární i domácí výroby do vrchu.

     "Dnešního dne došlo nedaleko Plas na uzavřené trati při závodech traktorů k převrácení jednoho ze zavodících traktorů, během kterého došlo ke zranění řidičky narozené v roce 2005. Žena utrpěla zranění a byla transportována k lékařskému ošetření.
     Provedená dechová zkouška u ní vyloučila požití alkoholu. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi události se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," uvedla k události mluvčí policie.

Foto: Fb pořadatele závodů

Porsche Plzeň

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřiná společnost rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg.