Foto Video

Chcete se podílet na udržování bezpečí a pořádku v Plzni?

Náborový příspěvek 100 000 a plat od 35 000 Kč - městská policie Plzeň spustila náborovou kampaň

Autor: Jana Holá 5. září 2023 14:10 , aktualizace 14:20

Městská policie


     V Plzni v současné době pracuje více než 230 strážníků, městská policie se ale dlouhodobě, stejně jako mnoho jiných organizací, potýká s personálním podstavem, kdy jí v současné době chybí minimálně 40 lidí. Ke zlepšení situace by měla přispět náborová kampaň, která se v těchto dnech naplno rozjíždí pod heslem „Pojď s námi dělat Plzeň bezpečnější“.


     Nová náborová kampaň má zaujmout především mladou generaci a jejím cílem je nejen doplnit chybějící početní stav strážníků, ale i zvýšení pocitu bezpečí občanů v Plzni a důraz je kladen také na zlepšení povědomí občanů o činnosti strážníků. 
     „Práci strážníků je zapotřebí neustále zatraktivňovat a obstát tak mezi konkurencí. Musíme proto eventuálním uchazečům nabídnout kromě stabilního zaměstnání také řadu benefitů. Tím je třeba náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun, kromě dovolené také placené volno na regeneraci, příspěvek na dovolenou, na Vánoce a další,“ popsal Jiří Winkelhöfer, radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality, s tím, že po absolvování nástupního kurzu plat strážníků začíná na 35 tisících korun měsíčně.

     V rámci kampaně byl spuštěn i nový náborový web, kde mohou potenciální zájemci po rozkliknutí jednotlivých panelů zjistit řadu informací jako, zda splňují podmínky pro přijetí nebo zaměstnaneckými benefity.
     Pokud je nabídka osloví, mohou rovnou vyplnit své údaje, a ty budou automaticky zaslány e-mailem personálnímu oddělení, které je následně kontaktuje. 

     Strážníkem městské policie se může stát člověk starší osmnácti let, trestně i občansky bezúhonný a s minimálně středoškolským vzděláním zakončeným maturitou. Uchazeč také musí projít fyzickými i psychologickými testy.
     Uniformu strážníka pak oblékne přibližně jedna třetina z celkového počtu uchazečů.

     Včera byl zahájen podzimní nástupní kurz, v něm se připravuje několik nových posil městské policie. "Do podzimní části nástupního kurzu jsme zařadili devět úspěšných uchazečů, kteří splnili potřebné požadavky pro přijetí. Stávají se tak z nich tzv. strážníci - čekatelé, kteří absolvují nástupní kurz a pak se stanou plnohodnotnými strážníky. Do optimálního početního stavu nám však ještě necelá čtyřicítka chybí," uvedl na závěr Petr Nováček, velitel Městské policie Plzeň. 

Více informací naleznete zde