Aktuálně

Motocyklista se čelně střetl s traktorem, zemřel na místě

U další dnešní velmi vážné dopravní nehody motocyklisty zasahovaly všechny záchranné složky, bohužel tentokrát i přes veškerou snahu všech jezdec nepřežil

Autor: Karel Aleš sobota 21. září 20:15 , aktualizace 20:22

Smrt


     Dnes po půl šesté odpoledne došlo na silnici vedoucí ze Sušice na Hrádek k velice vážné dopravní nehodě, během které se motocyklista střetl s protijedoucím traktorem.
     U nehody prakticky okamžitě zastavila hlídka policistů, které jela shodou okolností za traktorem. Policisté jednak ihned zahájili resuscitaci velice vážně zraněného motocyklisty a pak samozřejmě také na místo přivolali další záchranné složky. 

     Hasiči zajistili místo nehody a poskytli policistům součinnost při resuscitaci muže, kterou si krátce na to převzali záchranáři. Bohužel i přes veškerou snahu všech motocyklista utrpěným zraněním nakonec na místě podlehl.

     "K nehodě vyjela výjezdová skupina s lékařem, zdravotnická výjezdová skupina a vzlétl také vrtulník LZS z letiště v Líních. Bohužel staršímu muži jsme již nemohli nijak pomoci, protože utrpěl poranění neslučitelná se životem a lékař tak musel konstatovat jeho smrt," sdělil nám mluvčí záchranářů.

      Na místo tak vyjel koroner a výjezd kriminální policie, který převzal vyšetřování nehody.

     "Motocyklista narozený v roce 1960 jel na stroji značky BMW od Sušice na Hrádek. Při průjezdu pravotočivou zátočinou nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s traktorem. Motocyklista i přes veškerou snahu všech zasahujících na místě zemřel. Traktorista měl negativní dechovou zkoušku a byl bez zranění," popsala nám průběh nehody mluvčí policie.

Foto: ilustrační z obdobné nehody


Krátce po této nehodě došlo k jiné, také velice vážné nehodě motocyklisty:

Velmi vážná nehoda, motocyklistu na místě resuscitovali desítky minut

     Dnes po šesté hodině odpoledne došlo mezi Staňkovem a Holýšovem, na začátku obchvatu Staňkova, již k druhé dnešní odpolední velice vážné dopravní nehodě, během které se motocyklista střetl s osobním vozidlem. Ke druhé nehodě motocyklisty se článek v tuto chvíli připravuje.

     Náraz byl tak silný, že se motocykl roztrhl na dva kusy.

     Z místa bylo hlášeno velice vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

     Všechny záchranné složky pak na místě dlouhé desítky minut spolupracovaly při resuscitaci motocyklisty narozeného v roce 1979, kterému musela být podána i transfuze z krevních zásob, jenž se naštěstí standardně vozí na palubě záchranářského vrtulníku.

     "K události vyjela zdravotnická výjezdová skupina, skupina RV s lékařem a byl povolán i vrtulník LZS. Na místě jsme poskytovali péči muži středního věku, u kterého se podařilo obnovit životní funkce a poté byl letecky transportován ve velmi vážném stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň na umělé plicní ventilaci," sdělil nám mluvčí záchranářů.

     Nehodu na místě šetří policisté, čekáme na jejich zprávu a po obdržení informace samozřejmě doplníme.

     Silnice 1/26 byla uzavřena, pro osobní vozidla byla objížďka stanovena přes Ohučov po cyklostezce, kamiony musí čekat.