Foto

Dvě nehody krátce po sobě, k jedné musel letět i vrtulník LZS

Mladá řidička za jízdy lovila láhev s pitím z pod sedadla spolujezdce, vše skončilo vážnou nehodou

Autor: Petr Novák neděle 14. července 15:41 , aktualizace 15:49

Doprava Nehody

Partner článku – Ecocity taxi


Jezdec na skútru nezvládl řízení

     Dnes před půl jednou odpoledne došlo u Janovic nad Úhlavou k havárii muže jedoucího na skútru. Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno jeho vážné zranění, k nehodě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale povolán byl i vrtulník LZS. 

   „Muže narozeného v roce 1978 jsme letecky transportovali se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,“ uvedla nám mluvčí záchranářů.

   „Podle dosud zjištěných skutečnosti jel řidič narozený v roce 1978 na skútru značky Vespa po komunikaci ve směru od Janovic nad Úhlavou na Strážov, nezvládl řízení a havaroval. U muže  vzhledem ke zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška na alkohol a byl proto nařízen odběr krve,“ doplnila informace mluvčí policie s tím, že dopravní nehodou se nadále policisté zabývají.

Řidička se nevěnovala řízení

     Po druhé hodině odpoledne pak došlo k dopravní nehodě na silnici 180 mezi Nýřany a Myslinkou. Podle informací přímo z místa zde mladá řidička za jízdy lovila láhev s pitím z pod sedadla spolujezdce, během toho nezvládla řízení a i s vozem vyletěla ze silnice.

     První u události zasahoval bývalý hasič, který jel v protisměru a k nehodě došlo přímo před jeho očima.

     I k této dopravní nehodě vyjížděly všechny záchranné složky, ale jednadvacetiletá žena měla velké štěstí a z hrozivě vyhlížející nehody vyvázla pouze s drobnými poraněními.

     "Ženu narozenou v roce 2003 jsme do Fakultní nemocnice Plzeň transportovali skutečně jen s lehkým zraněním," potvrdila nám mluvčí záchranářů.


Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.