Foto

Jel bez řidičáku, utekl od nehody a pak odmítl test na drogy

Na silnici byla nalezena havarovaná motorka bez řidiče, čímž začala pátrací akce, během které byl nasazen i dron

Autor: Karel Aleš čtvrtek 27. června 15:22 , aktualizace 15:31

Nehody

Partner článku – Alfa Tactical


     V noci z úterý na středu před půlnocí byl na kraji vozovky mezi Chotíkovem a Malesicemi nalezen havarovaný motocykl.

     Vzhledem k tomu, že u motocyklu nebyl nalezen řidič, vznikla samozřejmě důvodná obava, že by mohl být zraněný a potřebuje pomoc. Z tohoto důvodu byla v okolí dopravní nehody zahájena rozsáhlá pátrací akce, během které se prohledávalo i nedaleké pole. Na místo byly vyslány všechny záchranné složky včetně specialistů z Drony SIT s drony.

     Řidič byl nakonec vypátrán nedaleko, nebyl nijak vážně zraněný a policisté velmi rychle zjistili, proč z místa utekl.

     "Řidič jel na motorce Suzuki od Chotíkova na Malesice, nezvládl řízení a havaroval. Motocykl pak zanechal na vozovce, aniž by ji nějak označil a z místa odešel. Během pátrací akce jsme muže vypátrali a zjistili, že jde o muže narozeného v roce 1985.
     Požití alkoholu jsme u něj vyloučili provedenou dechovou zkouškou, testy na přítomnost omamných a psychotropních látek i lékařské vyšetření na přítomnost těchto látek muž ale odmítl.
     Dále bylo zjištěno, že měl platnou blokaci řidičského oprávnění, která sice již skončila, ale muž si ještě nezažádal o vrácení řidičského průkazu," uvedla nám tisková mluvčí policie.

Foto PČR


O nehodě motocyklisty, který, velmi mírně řečeno, nebyl úplně v pořádku, jsme dnes už jednou psali:

Těžce opilý motorkář naboural do cisterny

    Včera před půl šestou večer došlo na hlavním tahu z Plzně na Klatovy ve Štěpánovicích k vážné dopravní nehodě, během které se motocyklista střetl s cisternovým vozem firmy čistící kanalizace.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z Líní.

     Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si zraněného převzali do péče.
     "Muže jsme při vědomí a se středně těžkým zraněním letecky transportovali k dalšímu vyšetření na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedl nám tiskový mluvčí záchranářů.

      V průběhu šetření okolností nehody se ukázalo, že byl motocyklista silně opilý. 

      "Řidič narozený v roce 1995 jel s motocyklem Kawasaki po silnici I/27 směrem na Klatovy a v obci Štěpánovice z dosud přesně nezjištěných příčin spadl z motocyklu a narazil do stojícího nákladního vozidla, které provádělo čištění kanalizace.
     Dechová zkouška byla u řidiče pozitivní s výsledkem 1,85 promile alkoholu v dechu. Dopravní policisté z územního odboru Klatovy ve věci zahájili úkony trestního pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se dále zabývají,"
 doplnil mluvčí policie.

Foto PČR

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.