Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Zfetovanému jezdci na ukradené motorce postavili policisté do cesty zátaras

Přinášíme podrobnosti k události na Nepomucké třídě v Plzni

Autor: Jana Holá neděle 5. května 14:23 , aktualizace úterý 14. května 20:29

Drogy Krádež Zadržení pachatele


     V neděli 5. května ráno pronásledovali policisté muže ujíždějícího ze Starého Plzence na motocyklu značky Yamaha, o kterém věděli, že byl v průběhu noci ukraden. Muž jel velmi rychle a velice bezohledně, takže opakovaně docházelo k situacím, kdy pouze šikovnost a pohotovost ostatních řidičů zabránila několika hrozícím dopravním nehodám.

     Policisté dávali řidiči motocyklu opakované výzvy k zastavení, ten jich ale nedbal a dál se pokoušel ujet vysokou rychlostí. Policisté proto na Nepomucké třídě vytvořili pomocí služebního vozu zátaras, který se pachatel pokusil objet po právě restaurovaném chodníku. Policisté ale stačili dalším vozidlem zablokovat i chodník, a když se muž služebnímu vozu pokusil vyhnout, najel na štěrk, stroj nezvládl, havaroval a byl policisty na místě zadržen.


     "Mohu potvrdit, že se od noci zabýváme případem krádeže motocyklu značky Yamaha. O několik hodin později se pak podařilo policistům ve spolupráci s poškozeným zjistit polohu motorky dle lokalizačního zařízení. Pachatel se sice snažil na odcizené motorce ujet, byl ale i přesto zadržen.
     Policisté u podezřelého muže narozeného v roce 1978 provedli orientační test na drogy, který reagoval na metamfetamin a opiáty, a dále zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení," doplnila mluvčí policie s tím, že ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a dalšími okolnostmi případu se nyní policisté zabývají.

     Pachatel byl umístěn do policejní cely.


 


Porsche Plzeň

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřiná společnost rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg.