Mladého muže oloupil o boty, teď mu hrozí až deset let

K nepochopitelné loupeži došlo za bílého dne přímo na náměstí

Autor: Petr Novák pátek 6. září 11:29 , aktualizace 11:32

Drogy Loupež Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Ve středu kolem půl páté odpoledne došlo přímo na Masarykovo náměstí v Rokycanech k přepadení mladého muže. 

     "K devatenáctiletému muži přistoupil jeho čtyřiadvacetiletý známý a za pomoci násilí po něm požadoval boty, které měl právě obuté. Poškozený ze strachu z dalšího napadení útočníkovi boty vydal a ten s nimi odešel neznámo kam," popsal nám případ mluvčí policie.

     Útočník i s kořistí z místa utekl, zatímco okradený bosý muž se o pomoc obrátil na policii.
     "Muž kolem páté hodiny odpoledne na obvodním oddělení oznámil, že byl přepaden a okraden. Policisté operativně pátrací činností i za přispění poznatků od poškozeného v 18:37 hodin zadrželi čtyřiadvacetiletého podezřelého, kterého však kvůli pozitivnímu orientačnímu drogovému testu převezli nejprve k lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve a poté ho eskortovali do policejní cely v Plzni," uvedl mluvčí policie s tím, že kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů loupeže a výtržnictví.

     Včera v odpoledních hodinách si čtyřiadvacetiletý muž od policejního komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, v případě prokázání viny mu nyní hrozí trest až deset let odnětí svobody.

(Poz. red.: Loupež je trestný čin, kterým pachatel na rozdíl od krádeže usiluje o získání cizí věci násilím či pohrůžkou okamžitého vykonání násilí. U loupeže není rozhodující hodnota odcizené věci, jako u krádeže a zákonné znaky loupeže jsou naplněny již vykonáním násilí či pohrůžkou bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, pachatel z tohoto hlediska nemusí svého záměru věc získat vůbec dosáhnout. Sazba za loupež je v prvním odstavci 2 - 10 let)

Foto ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.