Opakovaně útočil na staré bezdomovce

Jako oběti si pachatel vybíral osoby seniorského věku, které nebyly schopny se mu bránit

Autor: Karel Aleš sobota 10. srpna 10:10 , aktualizace 10:13

Krádež Loupež Vazba

Partner článku – Alfa Tactical


     Kriminalisté nyní uzavřeli šetření případu, ve kterém pachatel několik měsíců terorizoval bezdomovce v Mariánských Lázních. Jako oběti si vybíral osoby seniorského věku, které nebyly schopny se mu bránit.

     "K prvnímu případu došlo na začátku února okolo šesté hodiny odpoledne, kdy přišel do zchátralého domu, ve kterém se zdržují lidé bez domova.
     Tam přistoupil k dvaasedmdesátiletému muži a začal mu prohrabávat jeho osobní věci. Když ho bezdomovec upozornil, aby svého jednání zanechal, tak ho pachatel nejdříve začal slovně urážet a následně ho fyzicky napadl.
      Po tomto útoku mu odcizil několik věcí, jako například mléko, cukr, kávu, chleba i termosku a z domu odešel,"
popsal nám mluvčí policie. 

     Na konci května ten samý pachatel v jednom obchodním centru v Mariánských Lázní odcizil různé zboží a odešel, o dva týdny později se do obchodu vrátil a opět se pokusil odcizit zboží, ale tentokrát byl zastaven pracovníkem obchodního centra, který přivolal policejní hlídku.

     "Nakonec v červnu se tento muž vrátil do zchátralého domu, ve kterém v té době byl šedesátiletý muž a čtyřiašedesátiletá žena. Oběma nejdříve vulgárně nadával a vyhrožoval jim fyzickým napadením.
      Po chvíli seniora opravdu fyzicky napadl a vzal mu batoh, který prohledal, ale nenašel nic, co by mu za ukradení stálo. Následně přistoupil k čtyřiašedesátileté ženě, kterou udeřil do hlavy, zkroutil ruku a vzal peněženku, ze které odcizil finanční prostředky,"
pokračoval mluvčí policie s tím, že tímto svým jednáním pachatel způsobil celkovou škodu přibližně dva tisíce korun.

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání trestných činů loupeže a krádeže a podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby," dokončil mluvčí s tím, že případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Foto ilustrační


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.