Foto Pátrání

Kriminalisté se zabývají případem loupeže, ke které došlo nedaleko centra Plzně

Poznáte muže, který z uloupené karty vybral téměř padesát tisíc korun?

Autor: Jana Holá úterý 9. července 11:46 , aktualizace 12:51

Loupež Pátrání

Partner článku – Alfa Tactical


     Policisté se stále zabývají případem loupeže, ke které došlo ve čtvrtek 7. března v brzkých ranních hodinách nedaleko centra Plzně, a protože se dosud nepodařilo pachatele vypátrat, obracejí se nyní s žádostí o pomoc i na veřejnost.

     "Podle dosud zjištěných skutečností se poškozený muž v jednom z plzeňských barů seznámil s dosud neznámými muži, se kterými následně popíjel alkohol. Muži ho po chvíli požádali o hotovost ve výši dva tisíce korun s tím, že mu peníze obratem pošlou zpět na účet prostřednictvím mobilního bankovnictví.
      Ve chvíli, kdy se poškozený chystal vybrat peníze z bankomatu, přistoupili ke skupince další dvě osoby, které začaly poškozenému vyhrožovat újmou na zdraví v případě, že jim neposkytne PIN k jeho kartě.
     Poškozený muž z obavy o svůj život a zdraví osobám vyhověl a PIN ke kartě jim sdělil. Poté jedna z těchto osob vytrhla poškozenému peněženku, ve které měl platební kartu, z ruky a všichni z místa utekli,"
popsala nám průběh loupeže mluvčí policie s tím, že platební karta byla následně použita při neoprávněném výběru z bankomatu ve výši 46 tisíc korun.

      Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V rámci prověřování získali fotografii, na které je zachycen muž, který z uloupené karty vybíral hotovost u bankomatu.

      Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni osobu identifikovat, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Foto PČR


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.