Foto

Opilý řidič boural, ujel od nehody a půl obce zakydal olejem

Mladý řidič byl rychle vypátrán a nadýchal jednu a půl promile

Autor: Karel Aleš 20. listopadu 2023 10:03 , aktualizace 10:16

Hasiči Policie Alkohol Nehody


     V neděli před půl druhou ráno vyjížděli policisté a hasiči ke kruhovému objezdu na náměstí ČSA ve Stodu, kde byla nahlášena dopravní nehoda. Při jejich příjezdu však na místě nebylo žádné vozidlo, pouze poškozený kruhový objezd a velké množství uniklých provozních kapalin.

     Hasiči začali uniklé provozní kapaliny likvidovat pomocí sorbentu, zatímco policisté pátrali po poškozeném vozidle a řidiči, který nehodu způsobil. Vozidlo bylo nalezeno odstavené nedaleko a následně byl vypátrán i jeho řidič. "Řidič narozený v roce 2003 jel s vozidlem Audi v obci Stod po komunikaci I/26 ve směru do centra obce, kdy na kruhovém objezdu nezvládl řízení a vjel na střed kruhového objezdu. Při dopravní nehodě došlo k poškození vozidla a také obrubníku na kruhovém objezdu. Řidič, aniž by nehodu ohlásil na policii, si nechal ze strany svého známého vozidlo odtáhnout do nedaleké ulice ve Stodu a nechal se odvézt do místa svého bydliště do nedaleké obce, kde byl následně vypátrán hlídkou dopravního inspektorátu Plzeň-venkov," popsala tisková mluvčí policie.

     Ukázalo se, proč řidič potřeboval tak rychle opustit místo nehody. "Muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem 1,5 promile. Řidič byl převezen k lékařskému ošetření, které bylo spojené s odběrem krve a policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila mluvčí policie.

Foto: hasiči