Foto Video

Frustrace aneb to jsou naše zákony opravdu tak bezzubé?

Pro zábavu napadá a uráží kolemjdoucí, močí před lidmi na zastávkách i chodnících a je postrachem prodavaček v centru Plzně

Autor: Karel Aleš pátek 31. května 18:37 , aktualizace 18:37

Alkohol Městská policie Napadení Záchytka

Partner článku – Alfa Tactical


     Plzeňští strážníci a policisté se pochopitelně s některými jedinci setkávají častěji než s ostatními, jsou ale i osoby, které musí řešit v podstatě denně. Bohužel naše zákony totiž neumožňují razantnější a dlouhodobější řešení, než je ve většině případů pouhá pokuta a tak výjezdy k těmto lidem nemají konce.

     Jedním z nich je i muž, který je svým chováním v centru Plzně již velice dobře známý. Prakticky denně obtěžuje prodavačky v obchodech, cestující v tramvajích a chce si povídat. Bohužel, pokud se mu nevěnují tak, jak by si přál, začne jim muž velmi vulgárně nadávat.

     Mnozí nám také popsali, že muž v opilosti běžně bezostyšně močí na ulicích i tramvajových zastávkách. Například ve středu 22. května v půl druhé odpoledne si na tramvajové zastávce Borský park v Plzni přímo uprostřed nástupního ostrůvku a mezi lidmi spustil kalhoty a bezostyšně tam začal močit. Strážníci ho na místě zajistili, ztotožnili a jeho jednání vyřešili na místě v příkazním řízení, tedy pokutou.

     Bohužel ale, jak se ukázalo, muž si z pokuty ani případného dalšího postihu příliš nedělá a močení na veřejnosti se mu zřejmě velice líbí. Ještě týž den ve večerních hodinách totiž svůj čin zopakoval, tentokrát uprostřed silnice na Palackého náměstí, kde jeho chování natočil čtenář.


     O tomto muži jsme pak ještě informovali v souvislosti s úterní událostí na Americké třídě, kam strážníci před čtvrtou hodinou odpoledne vyjížděli na oznámení o polonahém muži

     Strážníci na místě zjistili, že jde právě o tohoto muže, který je opilý, ve vzteku rozkopal popelnice a při tom mu spadly příliš volné kalhoty. 

     Strážníci muže zajistili a věc na místě opět vyřešili v příkazním řízení, tedy pokutou.

      Bohužel muž je opravdu nepoučitelný a strážníci k němu museli vyjet i týž den před šestou hodinou večer, kdy se na Klatovské třídě v Plzni opět potácel po chodníku s po kotníky staženými kalhotami a vstupoval do silnice. 


     "Muže nebylo možné udržet na chodníku a hrozilo, že spadne pod auto. Hlídka musela rozhodnout o umístění muže na záchytku, kdy před převozem se podrobil dechové zkoušce, která naměřila hodnotu 2,74 promile alkoholu," doplnila mluvčí městské policie s tím, že přestupkové jednání s mužem bylo vyřešeno po vystřízlivění pokutou.

     Bohužel muž ve svém jednání pokračoval v podstatě hned po propuštění ze záchytky, kdy si zřejmě doplnil hladinku a tentokrát došlo dokonce k napadení osoby. Ve středu 29. května před sedmou hodinou ráno vyjížděli strážníci na oznámení, že v ulici Kardinála Berana se pohybuje muž, který napadá kolemjdoucí. 

     "Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že třiasedmdesátiletý senior, který venčil svého psa, byl atakován opilým neznámým mužem. Muž po něm chtěl cigaretu a když mu senior řekl, že žádnou nemá, strčil do něj a on zavrávoral do silnice. Senior následně strážníky nasměroval do vedlejší ulice a poskytl jim popis podezřelého," uvedla k případu mluvčí městské policie.

     Podle popisu pak strážníci útočníka snadno dopadli a ukázalo se, že jde znovu o známou firmu z předchozích případů. 

     "Strážníci podezřelého dostihli, kdy se jednalo o šestačtyřicetiletého muže, který se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil hodnotu 2,51 promile. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která rozhodla, že opilcovo jednání je přestupek a jeho hrubé jednání tak dořeší věcně a místně příslušný správní orgán," doplnila mluvčí s tím, že vzhledem ke stavu a chování muže, kdy opět ohrožoval ostatní i sebe, byl tedy muž převezen zpět na záchytku.


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.