Foto

Teprve čtrnáctiletou dívku srazil vlak a během toho přišla o nohu

Po čtyřech měsících léčení přijela dívka společně s rodinou hasičům poděkovat za záchranu života

Autor: Petr Novák středa 25. září 17:03 , aktualizace 17:25

Hasiči Železniční nehoda


     V červenci jsme informovali o železniční nehodě, po které zůstala pod koly vlaku na nádraží v Toužimi zaklíněna teprve čtrnáctiletá dívka s velice vážným poraněním nohy.

     Na místo tehdy vyjely tři jednotky hasičů, kteří se doslova překonali a pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů se jim dívku podařilo vyprostit pouhých devět minut po ohlášení události na tísňovou linku.

     Vážně zraněnou dívku následně transportoval do Fakultní nemocnice v Plzni vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

     Právě bleskový zásah hasičů významně přispěl k tomu, že dívka celou nešťastnou událost přežila. Tento týden dívka společně se svojí rodinou navštívila hasiče ze stanice Toužim, aby jim za zásah osobně poděkovala.
     "Léčba dívčina zranění pokračuje, do Vánoc by mohla začít chodit s protézou dolní končetiny. Toužimským hasičům udělalo největší radost, že se dívka během návštěvy i přes takto strašný zážitek umí opět smát. Hasiči tak zachráněné dívce přejí úspěšnou léčbu a co nejvíce optimismu do dalšího života," uvedl mluvčí hasičů.


O nehodě jsme informovali v článku:

Teprve čtrnáctiletá dívka skončila pod koly vlaku

     Teprve čtrnáctiletá dívka zůstala v neděli 28. července odpoledne zaklíněná pod koly vlaku po železniční nehodě na nádraží v Toužimi.

     Přivolaní hasiči ze tří jednotek, samozřejmě včetně drážních, museli vlak nadzvednout, aby se podařilo vážně zraněné dítě vyprostit.

     Na žádost lékaře poté hasiči zajistili hned vedle místa nehody prostor pro přistání záchranářského vrtulníku a asistovali záchranářům při transportu vážně zraněné dívky do něj.
     Podle záchranářů dívka utrpěla velmi vážná zranění, musela být uvedena do umělého spánku a letecky transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

     Ve vlaku bylo sedm cestujících, všichni byli po nehodě evakuováni a odešli do blízké železniční stanice.

     Okolnosti události šetří policisté, provoz na železnici byl obnoven až v podvečerních hodinách. 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.