Foto

Celostátně hledaného našli rozespalého a v dámském županu

Strážníci včera policistům předali hned dvě osoby v pátrání

Autor: Jana Holá 6. října 2023 14:39 , aktualizace 16:27

Městská policie


     Humorný úlovek se včera strážníkům podařil při kontrole garáží určených k demolici ve Velenické ulici v Plzni na Slovanech. Při kontrole jedné z nich se totiž z útrob jedné improvizovaně k bydlení zařízené kóje vykolébal rozespalý muž pohodlně zabalený do dámského županu, který byl strážníkům okamžitě povědomý. 

     "Jediný pohled do jeho tváře postačil strážníkům k tomu, aby poznali, že před nimi stojí celostátně hledaný muž. Po ověření totožnosti se potvrdilo, že je na osmadvacetiletého muže vydán příkaz k zatčení," uvedla tisková mluvčí městské policie s tím, že muž byl předán státním policistům.

     Ještě týž den strážníci policistům předali i dalšího muže v pátrání, tentokrát zloděje recidivistu, který se již poněkolikáté vydal krást do prodejny v centru Plzně. Prodavačka zde nejprve jí dobře známého chmatáka zahnala křikem a poté na něj upozornila procházející hlídku strážníků.
      "Vzhledem k tomu, že dotyčný nemohl prokázat svoji totožnost, byl předveden k jejímu zjištění a na policejním oddělení vyšel najevo právní zájem na jeho předání," sdělila nám mluvčí městské policie.

Foto MP