Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Mezi zákazníky gangu nechyběli ani známí plzeňští podnikatelé, sportovci či manažeři

Pokračování případu rozsáhlé razie na dealery kokainu v Plzni

Autor: Jana Holá pátek 21. června 10:06 , aktualizace 10:07

Drogy Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical

     
     Minulý týden jsme informovali o rozsáhlé policejní razii, která proběhla v pondělí 10. června na několika místech v Plzni i Plzeňském kraji a byla zaměřena na dealery kokainu. 

     Nyní můžeme k tomu velmi sledovanému případu doplnit několik dalších informací, takže se k němu vracíme.


     Touto realizací vyvrcholila několikaměsíční intenzivní příprava kriminalistů z TOXI týmu, kteří při ní ve spolupráci se zásahovou jednotkou a dalšími policisty zasahovali v garážích nákupního centra Olympia, ve firmě v Železniční ulici, ve dvou domech v ulici V Zahrádkách a na několika dalších místech.

     Kriminalisté šli po gangu dlouhodobě zásobujícím kokainem pomyslnou špičku narkomanů a mezi jejich zákazníky nechyběli ani známí plzeňští podnikatelé, sportovci či manažeři.

     Ačkoli kriminalisté šli po distributorech kokainu, během realizace neplánovaně odhalili i pěstírnu marihuany. "Na území města Plzně a na dalších místech bylo zadrženo šest osob a jeden z podezřelých byl toho času již ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost.
     Při následných domovních prohlídkách, prohlídkách jiných prostor a pozemků i prohlídkách motorových vozidel byly zajištěny omamné a psychotropní látky, sáčky, váhy, finanční hotovost a také kompletní funkční zařízení indoorové pěstírny s více než dvěma stovkami rostlin konopí," popsala nám akci mluvčí policie.

     Vrchní komisařka odboru obecné kriminality následně zahájila trestní stíhání sedmi mužů ve věku 49 let, 35 let, 45 let, 45 let, 31 let, 32 let a 52 let, kteří byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

    "Obviněný devětačtyřicetiletý muž měl nejméně od poloviny roku 2022 až do doby svého zadržení obstarávat a nakupovat kokain od tří mužů, kteří byli nyní společně s ním obvinění, a dalším třem obviněným měl drogu poté prodávat. Ti ji prodávali dle jeho instrukcí jiným osobám a také svým koncovým uživatelům. K distribuci docházelo v Plzni ve stovkách případů a jednalo se o stovky gramů kokainu," pokračovala mluvčí policie.

    Kriminalisté spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podali u čtyř obviněných podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce včera ve večerních hodinách s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak byli čtyři obvinění muži převezeni do vazební věznice.

    Všem obviněným hrozí trest až deset let odnětí svobody.


 

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.