Foto

Mladý řidič auto se třemi dětmi doslova smetl ze silnice

Vážnou dopravní nehodu zřejmě způsobil mladík se zákazem řízení a s neoprávněně užívaným vozidlem

Autor: Jana Holá úterý 23. července 16:08 , aktualizace 16:08

Nehody

Partner článku – Express servis


     Dnes po půl jedné odpoledne došlo na silnici 1805 vedoucí z Plzně na Záluží u odbočky na Ledce k dopravní nehodě, během které se střetly osobní vozy Peugeot a Škoda.

     Náraz byl tak silný, že vůz Škoda byl otočen o 180 stupňů a obě vozidla skončila mimo vozovku. Ve voze Peugeot cestoval sám řidič, zatímco ve voze Škoda cestovala řidička společně se třemi dětmi. 

     Z místa bylo hlášeno zranění dvou dětí z vozidla Škoda, takže k nehodě okamžitě vyjeli záchranáři, policisté i hasiči. Hasiči zajistili prostor nehody a provedli protipožární opatření. 

     Z místa záchranáři transportovali dvě dívky. Řidička a nejmladší holčička byly po vyšetření ponechány na místě nehody a vyděšená dívenka pro zmírnění traumatu po nehodě od hasičů dostala dráčka Hasíka, kterého s sebou posádky HZS pro podobné případy vozí.

     "Převzali jsme si do péče muže narozeného v roce 2001, který na místě podepsal negativní reverz a s poučením odmítnul transport do zdravotnického zařízení. Dále dvě nezletilé dívky, které byly obě s lehkým zraněním transportovány k dalšímu vyšetření do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín na Urgentní příjem," doplnil podrobnosti mluvčí záchranářů.

     Podle informací z místa k dopravní nehodě došlo tak, že obě vozidla jela od Plzně a řidička Škody začala odbočovat vlevo na Ledce, když se k ní vysokou rychlostí přiblížilo vozidlo Peugeot řidiče, který předjížděl kolonu vozů za řidičkou a do jejího vozidla narazilo.

     Velmi zarážející pak bylo jednání řidiče Peugeotu po nehodě. "Byl to podle mě nějaký mladý cizinec, chvíli mluvil česky, chvíli asi bulharsky. Nestaral se, jestli je někdo zraněný a jediné, co ho zajímalo bylo, aby řidička nevolala policii. Když to odmítla, začal být sprostý a agresivně křičel, popsal nám jeden ze svědků, kteří u nehody zastavili mezi prvními.

     Okolnosti nehody nyní na místě šetří policisté, zatím je možné pouze uvést, že vše nasvědčuje tomu, že mladý cizinec má zákaz řízení a auto si půjčil bez dovolení, a že u řidiče i řidičky policisté ještě na místě vyloučili požití alkoholu i omamných a psychotropních látek.

     Provoz v křižovatce řídí hasiči kyvadlově.

Aktualizace:

     Na místo dopravní nehody se dostavil otec mladého řidiče a uvedl, že si rodina vůz koupila teprve včera a syn si ho půjčil bez jejich vědomí.

     "Řidič vozidla Peugeot narozený v roce 2001 jedoucí od Plzně předjížděl kolonu vozidel, která byla před ním, a když na počátku kolony řidička vozidla Škoda narozená v roce 2002 odbočovala doleva na Ledce, tak do ní narazil.
     U řidiče i řidičky jsme provedenými testy vyloučili požití alkoholu i omamných a psychotropních látek.
     Dopravní policisté z dostupných evidencí zjistili, že mladý řidič má platnou blokaci řidičského oprávnění z důvodu dosažení dvanácti bodů v bodovém systému,"
doplnila informace mluvčí policie.

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.