Foto

Vážná dopravní nehoda, během níž se střetla tři vozidla

Velmi vážně zraněnou ženu museli z vraku vyprostit hasiči, záchranáři ji uvedli do umělého spánku a do nemocnice ji transportoval vrtulník

Autor: Karel Aleš pátek 19. července 14:13 , aktualizace 14:13

Nehody

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Včera po poledni došlo na silnici I/6 u Stružné k velice vážné dopravní nehodě, během které se střetla tři vozidla, dvě osobní a jedno nákladní. 

     Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno mimo jiné i zaklínění a vážné zranění ženy, k nehodě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale vzlétl i vrtulník LZS.

     Hasiči s použitím hydraulických nástrojů vyprostili zaklíněnou řidičku Renaultu, zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. 

     Provoz v místě nehody samozřejmě musel být po dobu záchranných prací zcela uzavřen.

     "Na místě jsme ošetřili ženu narozenou v roce 1994, která utrpěla středně těžká až těžká zranění a byla letecky transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín a šestasedmdesátiletého muže, který byl transportován pozemní cestou se středně těžkým zraněním na Emergency do nemocnice v Karlových Varech,“ sdělil nám mluvčí záchranářů.

     Z důvodu mnohačetných vnitřních zranění musela být žena během transportu uvedena do umělého spánku.

     "Šestasedmdesátiletý řidič vozidla Mazdy CX5 dle svého vyjádření zřejmě vlivem zdravotní indispozice přejel částečně do protisměru a levou přední částí se střetl s protijedoucím vozidlem Renault Clio třicetileté řidičky, která jela směrem na Karlovy Vary.
     Po střetu Mazda navíc narazila do zadní části nákladního vozu a převrátila se na střechu. Společně s řidičkou ve voze Renault cestoval pes, který byl nezraněný předán matce řidičky.
     Škoda byla předběžně vyčíslena přes půl milionu korun. Dechové zkoušky
 byly provedeny u řidičů Mazdy a nákladního vozu s negativními výsledky, u ženy byl nařízen odběr krve. Přesnou příčinou se policisté nadále zabývají," uvedl tiskový mluvčí policie.

Foto HZS


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.