Foto

Vážná nehoda ve Skvrňanech, na místě je více zraněných

V péči záchranářů skončilo nakonec devět osob a čtyři z nich musely být transportovány do nemocnice

Autor: Petr Novák čtvrtek 18. července 14:01 , aktualizace 15:10

Doprava Nehody


     Dnes v půl druhé odpoledne došlo na křižovatce ulic Vejprnická x Křimická v Plzni k dopravní nehodě, během které se střetla vozidla Volkswagen, Opel a Škoda.

     Z místa bylo hlášeno zranění více osob, takže k nehodě okamžitě vyjeli záchranáři, policisté i hasiči.

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.

     Záchranáři si mezitím do péče převzali celkem devět účastníků nehody. "Z místa jsme nakonec transportovali pouze čtyři dospělé osoby na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň.
     Dvě děti a tři dospělé lékař po vyšetření a poučení ponechal na místě, jejich stav transport do zdravotnického zařízení nevyžadoval,"
uvedla nám mluvčí záchranářů s tím, že do nemocnice byly transportovány tři ženy narozené v letech 1974, 1978 a 2006 a muž narozený v roce 1959.

     Podle informací z místa k dopravní nehodě došlo tak, že řidič ve vozidle značky Opel jel po Vejprnické ulici směrem od centra, dle všeho nerespektoval červený signál na semaforu, vjel do křižovatky a narazil do vozů Volkswagen a Škoda s rodinami, které současně vyjížděly z Křimické ulice na zelený signál.

     "Muž narozený v roce 1965 s vozem Opel projížděl křižovatkou po Vejprnické ulici ve směru z centra a při průjezdu se střetl s vozy Škoda řidiče narozeného v roce 1959 a Volkswagen řidiče narozeného v roce 1974. Požití alkoholu bylo u všech řidičů vyloučeno dechovými zkouškami, okolnostmi nehody se dále zabýváme," uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Nehoda blokuje provoz v křižovatce, policisté dopravu odklánějí přes tramvajový pás.