Foto

Další vážná nehoda na křižovatce U Jána v Plzni

Při střetu osobního auta s kamionem byly zraněny dvě ženy

Autor: Karel Aleš čtvrtek 27. června 12:15 , aktualizace 12:16

Nehody


     V noci na dnešek krátce po čtvrt na jednu došlo U Jána, tedy na křižovatce ulic Pražská, U Prazdroje, Tyršova a Ukrajinská v Plzni, k dopravní nehodě, během které se střetl osobní vůz Volkswagen Golf s kamionem. 

     Z místa bylo hlášeno zranění řidičky a spolujezdkyně z osobního vozu, takže k nehodě okamžitě vyjeli záchranáři, policisté i hasiči.

     Jako první na místo nehody dorazila hlídka Speciální pořádkové jednotky, která poskytla zraněným ženám předlékařskou první pomoc.
     Hasiči zároveň zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Záchranáři si mezitím do péče převzali obě zraněné ženy a po ošetření na místě je transportovali do nemocnice.

     Podle informací z místa jel osobní vůz od Hlavního vlakového nádraží a jeho řidička nedala přednost kamionu jedoucímu po hlavní silnici směrem na Rokycanskou třídu. Došlo ke střetu, během kterého se Volkswagen otočil téměř o sto osmdesát stupňů a narazil na sloup semaforu. 

     "Řidička narozená v roce 2003 jela po Ukrajinské ulici, na křižovatce nerespektovala značku dej přednost v jízdě a nedala přednost kamionu řidiče narozeného v roce 1988 jedoucímu po hlavní komunikaci," potvrdila nám průběh nehody tisková mluvčí policie s tím, že požití alkoholu u řidiče kamionu i řidičky osobního vozu policisté ještě na místě vyloučili dechovými zkouškami.


BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.