Video

Kradl auta, boural s nimi a ujížděl od nehod

Kriminalisté vypátrali a dopadli Rumuna, který toho má hodně na svědomí

Autor: Jana Holá pondělí 2. září 14:58 , aktualizace 16:11

Cizinci Zadržení pachatele

Partner článku – Autocentrum Jan Šmucler


     O pronásledování velice nebezpečného řidiče 
ujíždějícího v kradeném voze, ke kterému došlo ve středu 21. srpna, již od nás víte a dnes s velkou radostí můžeme doplnit, že muž je již v policejní cele.

     Nejprve si pojďme zopakovat, k čemu ten den přibližně půl hodiny před polednem vlastně došlo.
     Policisté dohlížející na bezpečnost provozu na silnici číslo III/2099 u obce Staré Sedlo na Sokolovsku chtěli předepsaným způsobem zastavit osobní automobil značky Ford, jehož řidič ale na výzvu k zastavení vozidla nereagoval a začal ujíždět.     


     "Hned po několika málo metrech způsobil ujíždějící řidič první dopravní nehodu, nezastavil a dále pokračoval směrem na dálnici D6, přičemž několikrát překročil až dvojnásobně povolenou rychlost.
     Několik hlídek pronásledovalo vozidlo až do Karlových Varů, kdy řidič na opakované výzvy k zastavení pomocí výstražného, zvukového a světelného znamení s nápisem STOP POLICIE nereagoval.
     V Sokolovské ulici v Karlových Varech řidič způsobil druhou dopravní nehodu, při které vjel na chodník a narazil do ocelových sloupků. I tak ale pokračoval dále směrem v do Mlýnské ulice, kde nepřizpůsobil rychlost, narazil do obrubníku a následně do zaparkovaného osobního vozidla u rodinného domu.
     S vozidlem následně vjel na zahradu rodinného domu, přičemž z pomalu jedoucího vozidla vyskočil a utekl mezi domy,"
 pokračoval mluvčí policie s tím, že prchajícímu řidiči se bohužel podařilo v zahradách domů policistům zmizet z dohledu a utéct. Následné šetření ukázalo, že vůz, kterým policistům ujížděl, je kradený.

Vyšetřování a dopadení pachatele

      Ukázalo se, že pachatel, podle našich informací Rumun, měl v první polovině dubna v jedné menší obci na Karlovarsku vniknout na pozemek svého známého, u kterého v minulosti pracoval. Pod přístřeškem si všiml zaparkovaného vozidla značky Seat, do kterého vnikl a aby se z pozemku s vozidlem dostal, poškodil zabezpečení výjezdové brány.
     V Chebu následně způsobil dopravní nehodu a vozidlo odstavil na jednom z místních parkovišť. 

     Ve středu 21. srpna měl muž opět dorazit ke stejnému pozemku, jako v prvním případě. Díky znalosti pozemku a domu vnikl do prostor garáže, kde bylo zaparkované osobní vozidlo značky Ford.
     V garáži Rumun poškodil dveře, kterými následně vniknul do rodinného domu a ten prohledal. Odcizil zde finanční hotovost a klíče od zaparkovaného vozidla, se kterým následně odjel a způsobil nehody, o kterých jsme informovali výše.

     O týden později se Rumun na pozemek vrátit znovu a opět vnikl do garáže. Tentokrát si toho ale všiml syn majitele a věc oznámil na linku 158. Policisté z obvodního oddělení Toužim na místo dorazili během několika málo minut a třicetiletého muže na místě zadrželi. 

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," uzavřel mluvčí policie.

Video PČR


Autocentrum Jan Šmucler

Autocentrum Jan Šmucler Naší vizí je být exkluzivním rodinným dealerstvím, které se výrazně odlišuje od konkurence a svými službami a péčí ji vysoce převyšuje.