Foto

Dopravní nehoda vozu s nebezpečným nákladem uzavřela frekventovanou křižovatku

Zásah hasičů komplikoval náklad nabouraného vozu, který přepravoval sedm desítek plných propanbutanových lahví

Autor: Karel Aleš 7. září 2023 11:47 , aktualizace 12:40

Hasiči Doprava Nehody


     Dnes dopoledne před desátou hodinou došlo na křižovatce silnice 27 vedoucí z Plzně do Klatov a silnice z Dobřan na Štěnovice k dopravní nehodě, při které se střetla dodávka Peugeot s nákladním vozem Iveco.

     Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob, vzhledem k nebezpečnému nákladu jednoho z vozidel ale na místo museli krom policistů vyjet i dobrovolní hasiči z Dobřan a jejich profesionální kolegové z Přeštic.
     Nákladní vůz totiž převážel sedm desítek plných propanbutanových lahví a při nehodě mohlo dojít k porušení některé z nich a následnému úniku plynu.

     Hasiči zajistili místo nehody, uzavřeli křižovatku, provedli protipožární opatření a vytyčili bezpečnostní zónu, ve které prováděli opakovaná měření koncentrací plynu, jehož případné vznícení by znamenalo explozi. 
     Teprve až po vyloučení jakéhokoli úniku bylo možné zahájit likvidaci unikajících provozních kapalin pomocí sorbentu a úklid vozovky. 

     Okolnosti střetu na místě šetří policisté, provoz je v úseku již obnoven a zatím řízen kyvadlově.

     V současné době se rozhoduje, zda bude nebezpečný náklad nutné přeložit, nebo může být vozidlo odtaženo i s ním.

     Vyjádření policie doplníme ihned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Řidič narozený v roce 1969 jedoucí s vozidlem Peugeot Boxer nedal na křižovatce přednost vozidlu Iveco, které řídil řidič narozený v roce 1980 a došlo tak ke střetu obou vozidel. Veškerými okolnostmi nehody se v současné době zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," uvedla nám mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky u obou řidičů byly s negativním výsledkem. 

Foto Hasiči

 




D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.