Foto

Nové informace k případu pobodání dětí ve škole

K útoku došlo ve třídě, ze které třináctiletá dívka kvůli špatnému prospěchu propadla

Autor: Karel Aleš úterý 3. září 15:09 , aktualizace středa 4. září 08:10

Napadení

Partner článku – Alfa Tactical


     Dnes ráno došlo v Základní škole v Domažlicích v Komenského ulici 17 k napadení a pobodání dvou dětí, jednalo se o chlapce a dívku, přičemž chlapce útočnice zasáhla do břicha a dívku do zad.

     Na místo okamžitě po oznámení události vyjeli policisté i záchranáři.

     "V současné chvíli jsou naše síly a prostředky na Základní škole v Komenského 17 v Domažlicích, kde jedna z žákyň dle prvotních informací zaútočila nožem na své spolužáky. Zraněny byly dvě děti, jejichž rodiče jsou již vyrozuměni. Podezřelou dívku jsme zadrželi během několika minut," uvedla nám ráno mluvčí policie s tím, že v tuto chvíli nikomu nehrozí žádné nebezpečí a na místě pracuje velké množství policistů a kriminalistů. 

     Podle našich informací byla útočnicí třináctiletá dívka, to však policie zatím oficiálně nepotvrdila. K útoku mělo dojít ve třídě, ze které dívka kvůli špatnému prospěchu propadla. 

     "Na místě události zasahovaly dvě výjezdové skupiny záchranářů, skupina RV s lékařem a také inspektor provozu. Do péče jsme si převzali dvě děti, obě děti nejsou v ohrožení života. Byly ošetřeny a následně transportovány do zdravotnického zařízení. Na místě zůstává psychosociální intervent ZZS Pk. Na místě intenzivně spolupracujeme s PČR," doplnil mluvčí záchranářů.

     Hejtman plzeňského kraje Rudolf Špoták uvedl, že dopoledne byl v Domažlicích svolán krizový štáb. 

Aktualizace:

09.58 h
     "Na místě je na samotném počátku prvosledová hlídka z obvodního oddělení Domažlice, kolegové z dopravního inspektorátu, následně na místo přijeli další policisté, včetně těch ze služby kriminální police a vyšetřování, kteří se touto události budou nadále zabývat.

     Obě zraněné děti, které nejsou v ohrožení života, si převzali do své péče zdravotníci. Stejně tak bylo zdravotníkům předáno prozatím jedno z dalších dětí, které bylo v šoku. Na místě jsou naši krizoví interventi, kteří jsou připraveni poskytnout psychologickou pomoc potřebným," doplnila mluvčí policie.

14.00 h
     Obě napadené děti již byly z nemocnice propuštěny do domácí péče.

     Policisté na tiskové konferenci, která se konala dnes po poledni, také vyvrátili spekulace, že agresorkou byla ukrajinská dívka.

     Mimo jiné také uvedli, že útočnici zpacifikovala učitelka a ředitel školy. Ředitel školy dále uvedl, že učitelé již v minulosti s dívkou řešili problémy, nejednalo se ale o šikanu a žačka nebrala drogy.

     Co dívku k útoku na spolužáky vedlo, policisté neuvedli.


 


 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.