Foto

Další razie cizinecké policie

"Turisté" v montérkách znečištěných maltou, barvou či prachem policisty neoklamali

Autor: Karel Aleš středa 16. října 09:04 , aktualizace 09:11

Cizinci Ubytovny Zadržení pachatele

Partner článku – Sapelo


     Policisté z odboru cizinecké policie realizovali na území Plzeňského kraje několik dalších kontrol cizinců v podnicích, ubytovnách i dopravních prostředcích. Kontrolám tentokrát neunikli ani cizinci prodávající či nakupující na burze.

     "Policisté mimo jiné zkontrolovali i stavbu v Horšovském Týně, kde zkontrolovali sedm mužů cizí státní příslušnosti. Ti sice měli platné cestovní doklady, nicméně podle nich mohli na našem území přebývat pouze jako turisté.
     Jelikož na sobě muži měli pracovní oblečení znečištěné od malty, barvy či prachu, bylo policistům naprosto jasné, že zde i pracují. Chybělo jim však povolení k pobytu za účelem práce či povolení od úřadu práce. Z toho důvodu byli všichni zajištěni a o den později si z rukou cizineckých policistů převzali rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států EU na dobu dvou let s povinností opustit naši zemi do 30. října," 
uvedl nám tiskový mluvčí policie.

     "V dalších dnech cizinečtí policisté provedli na území Plzně - venkova kontroly ubytovacích zařízení pro cizince. Zaměřili se především na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách i věcech, odhalování padělaných dokladů a veřejných listin a v neposlední řadě na kontrolu dodržování povinností ubytovatelů.
     Zkontrolovali celkem 5 ubytovacích zařízení, kde vše proběhlo bez závad a nebylo zjištěno protiprávní jednání v souvislosti s porušením pobytového režimu cizinců," pokračoval tiskový mluvčí.

     Následovaly kontroly ubytoven, tentokrát přímo na území města Plzně.
     "Před kontrolou ještě dopoledne prošli i probíhající burzu v Plzni v Lobezské ulici, kde zkontrolovali 35 cizinců a dva z nich zajistili, protože jeden zde pobýval bez oprávnění k pobytu a druhý měl požádáno o prodloužení pobytu, ale v Polsku. Prvnímu jmenovanému bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států EU na dobu jednoho roku a druhému pak bylo vydáno rozhodnutí o povinnosti opustit území ČR a stanovena lhůta na vycestování na dobu 7 dní.
     V odpoledních hodinách pak policisté zkontrolovali čtyři ubytovny, kde bylo prověřeno 73 cizinců a 137 dokladů. Vše v tomto případě proběhlo bez závad,"
popsal mluvčí. 

     Další akci realizovali cizinečtí policisté s kolegy z odboru služby dopravní policie na dálnici D5 se zaměřením na nelegální tranzitní migraci.
     "Jednalo se hlavně o problematiku spojenou s nelegální tranzitní migrací, pašováním drog a ilegální přepravou zbraní a samozřejmě i na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.
     Celkem bylo zkontrolováno 69 vozidel a zjištěno 45 přestupků. Z pohledu nelegální tranzitní migrace proběhlo vše bez závad,"
informoval policejní mluvčí.

     "Zatím poslední akce byla se zaměřením na zaměstnávání cizinců a proběhla v Nepomuku. Kontrolou totožnosti prošlo 46 firemních zaměstnanců z ciziny a na místě policisté uložili 7 pokut příkazem na místě za to, že sedm cizinců u sebe v době kontroly nemělo doklad totožnosti," zakončil tiskový mluvčí policie s tím, že celkem během těchto pěti akcí cizinečtí policisté zkontrolovali 9 ubytoven, 2 firmy, jednu stavbu, 69 vozidel, 263 osob, 317 dokladů a odhalili 52 přestupků.
     I v dalších dnech pak samozřejmě budou ve své činnosti pokračovat.

Foto PČR


Sapelo

Jsme ověřený eshop a přímý výrobce kufrů ROWEX, známých pro praktičnost a moderní design. Nabízíme i funkční oblečení značky Hohenhorn, spojující styl a kvalitu. Dbáme na osobní přístup a zákaznický servis, který vám zajistí pozitivní zkušenost. Vaše spokojenost je pro nás prioritou.