Foto Video

Zfetovaný muž rozbíjel zaparkovaná vozidla

Zadržený sedmadvacetiletý muž měl pozitivní dechovou zkoušku i test na THC a pervitin

Autor: Jana Holá úterý 4. června 13:56 , aktualizace 14:49

Alkohol Drogy Vandalství Zadržení pachatele

Partner článku – Ecocity taxi


     Dnes před sedmou hodinou ráno v Chebu začal muž úmyslně poškozovat zaparkovaná vozidla. Než byl zadržen, stačil jich poškodit minimálně šest.

     "O poškozování vozidel policisté přijali oznámení a na místo byla ihned vyslána hlídka, která sedmadvacetiletého muže zadržela. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,41 promile. Dále u něj byl proveden orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel taktéž s pozitivním výsledkem na látky THC a pervitin," uvedl nám mluvčí policie.

     Policisté se případem v tuto chvíli usilovně zabývají a ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.


O podobném případu jsme informovali nedávno:

Po útoku a dupnutí na hlavu zůstal zraněný svědek nehybně ležet na zemi

     Ve čtvrtek 23. května po desáté hodině večer začal na parkovišti poblíž jednoho z barů v Karlových Varech doslova řádit muž, jal se kostkami zámkové dlažby rozbíjet okna zde zaparkovaných vozů a poškozovat jejich karoserie. 
     V jeho jednání se mu snažil zabránit kolemjdoucí devětatřicetiletý muž, vandal ho ale okamžitě udeřil do hlavy tak silně, až napadený upadl na zem a poté mu ještě dupl na hlavu. 


    "Na místo přijela přivolaná policejní hlídka, která čtyřicetiletého muže z Horního Slavkova okamžitě zadržela a převezla na obvodní oddělení k dalším úkonům. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile," uvedl tiskový mluvčí policie s tím, že napadený muž utrpěl zranění, se kterým musel být transportován do nemocnice.

    "Vzhledem k tomu, že došlo k poškození čtrnácti vozidel, ještě nebyla vyčíslena ani přibližná škoda poničených automobilů. Policisté se případem usilovně zabývají a ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví," doplnil mluvčí policie.    

     Kriminalisté později překvalifikovali obvinění čtyřicetiletého muže, zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a dále trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci.
     Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let a zároveň ho také soud vzal do vazby. 

Foto PČR 
Úvodní foto ilustrační   



Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.