Aktuálně Foto

Čelní střet dvou aut, na místě přistává vrtulník LZS

Nehodu v tuto chvíli stále ještě šetří policisté a silnice je zcela uzavřena

Autor: Karel Aleš sobota 5. října 12:33 , aktualizace 14:38

Doprava Nehody

Partner článku – Autocentrum Jan Šmucler


     Dnes před polednem došlo na silnici č. 27 mezi Klatovy a Železnou Rudou nedaleko Březí k vážné dopravní nehodě, během které se čelně střetla dvě vozidla.

      Z místa bylo hlášeno zranění více lidí včetně dítěte, takže k nehodě okamžitě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale z letiště v Líních vzlétl i vrtulník LZS.

     "Mohu potvrdit, že jsme z místa letecky transportovali ženu narozenou v roce 1981 s těžkými zraněními a zhruba desetileté dítě se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Pětadvacetiletého muže jsme pak pozemní cestou transportovali do nemocnice v Klatovech s lehkým zraněním," uvedla mluvčí záchranářů.

     Okolnosti nehody v tuto chvíli na místě šetří policisté a povoláni byli i specialisté ze společnosti Drony SIT, článek doplníme o jejich zprávu ihned, jakmile bude k dispozici.

     Zatím můžeme uvést, že podle informací z místa řidič vozu značky BMW jedoucí od Železné Rudy v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, dostal se do smyku a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím s vozidlem značky Škoda, které řídila žena a společně s ní ve vozidle cestovalo i dítě.

     Silnice je zcela uzavřena.

Aktualizujeme:

     Mluvčí policie nám výše uvedený průběh nehody potvrdila a doplnila, že řidič vozu BMW měl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu negativní. U řidičky test z důvodu jejích zranění provést nešel a byl proto nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

     Silnice by v tuto chvíli již měla být průjezdná.

 

Autocentrum Jan Šmucler

Autocentrum Jan Šmucler Naší vizí je být exkluzivním rodinným dealerstvím, které se výrazně odlišuje od konkurence a svými službami a péčí ji vysoce převyšuje.