Foto

Mladý řidič po nehodě nadýchal dvě promile

Auto se po vyjetí ze silnice několikrát převrátilo přes střechu

30. září 2023 10:10 , aktualizace 11:34

Alkohol Nehody

     Dnes před půl pátou ráno došlo nedaleko Úněšova k dopravní nehodě, během které se osobní vůz po vyjetí ze silnice několikrát převrátil přes střechu.

     Z místa bylo hlášeno možné vážné zranění mladého řidiče, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo události i protipožární opatření a záchranáři si mezitím převzali zraněného řidiče, který byl při vědomí. Podle informací z místa se ukázalo, že měl obrovské štěstí a původní hlášení o jeho možném vážném zranění se naštěstí nepotvrdilo.
     "Muže jsme s lehkým zraněním transportovali na Akutní zónu Fakultní nemocnice Plzeň," potvrdili nám informace z místa záchranáři.

     Podle mluvčí policie jel řidič narozený v roce 1999 s vozem Škoda Fabia po silnici číslo 204 ve směru od obce Hůrka na obec Zahrádka, nepřizpůsobil rychlost a při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení, vyjel ze silnice, kde došlo k nárazu do silničního příkopu a následnému převrácení vozidla.

      Test na přítomnost alkoholu pak vše vysvětlil. Mladý muž nadýchal dvě promile. V nejbližší době ho tak čeká obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.


 





Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.