Foto

Řidič zřejmě usnul a s autem narazil do stromu

Při nehodě byli zraněni čtyři lidé, jednu ženu musel do nemocnice transportovat vrtulník LZS

Autor: Petr Novák 9. října 2023 10:28 , aktualizace 12:11

Hasiči Záchranáři Policie Nehody


     Včera před druhou hodinou odpoledne došlo na silnici z Domažlic na Kdyni na úrovni Bořic k vážné dopravní nehodě, při které osobní vůz BMW narazil do stromu.
     Z místa bylo hlášeno několik zraněných a zaklíněných osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních odstartoval i vrtulník Letecké záchranné služby.

    Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, k vyproštění zraněných pak museli použít i hydraulické vyprošťovací nástroje.
     Záchranáři si do péče převzali celkem čtyři zraněné. "Transportovali jsme pozemní cestou dva muže narozené v letech 1952 a 1954 s lehkými zraněními do nemocnice v Domažlicích. Dvě přibližně sedmdesátileté ženy jsme transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkými zraněními, jednu letecky a druhou pozemní cestou," uvedli záchranáři.

     "Řidič narozený v roce 1952 jel s vozem BMW od Kdyně na Domažlice a zřejmě usnul, následkem čehož vyjel ze silnice a narazil do stromu. Při nehodě byl zraněn řidič i jeho tři spolujezdci. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem," doplnila tisková mluvčí policie s tím, že se policisté nehodou dále zabývají.

Foto Hasiči a Michal Holý