Foto

Kvůli alkoholu skončili dva muži v péči záchranářů

Jeden si přemírou alkoholu přivodil záchvat, druhý nadýchal pět a půl promile

Autor: Karel Aleš pátek 7. června 10:13 , aktualizace 13:39

Alkohol Městská policie


     Hned dva muži to včera poněkud přehnali s alkoholem a skončili v péči záchranářů.

     Po osmé hodině ráno hlídka městských strážníků při kontrole pod mostem generála Pattona v Plzni nalezla třesoucího se muže, ležícího obličejem na štěrku.
     "Strážníci se muže, okolo nějž se táhl alkoholový odér, snažili probudit, avšak muž byl v bezvědomí, přestože zhluboka dýchal. Okamžitě ho tedy uložili do stabilizované polohy, bezodkladně informovali zdravotnickou záchrannou službu a do příjezdu zdravotníků bedlivě sledovali mužovy základní životní funkce. Po nezbytném vyšetření byl pětatřicetiletý muž převezen do nemocničního zařízení, kde se mu dostalo další odborné péče," uvedla tisková mluvčí městské policie s tím, že dechové zkoušky muž vzhledem ke stavu nebyl schopen.
     "U muže došlo ke zdravotním komplikacím a našimi posádkami byl transportován s poruchami vědomí do městské nemocnice Privamed," doplnila mluvčí záchranářů.

     Druhý muž byl nalezen v půl druhé odpoledne hlídkou policie ve Stodu před lékárnou, kde ležel na chodníku. Když k muži policisté přistoupili, zjistili, že je při vědomí, kdy komunikoval přiměřeně alkoholovému opojení, ale nebyl schopen sám se zvednout ze země. 
     "Policisté muži pomohli vstát a přidržovali jej, aby neupadl a neublížil si. Ztotožnili ho a vyzvali k dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobil. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo u třicetiletého muže výsledek 5,49 promile alkoholu. Policisté ho proto zajistili a chtěli převézt do protialkoholní záchytné stanice, kvůli vysoké hladině alkoholu spojené s nemocí muže by ho však na protialkoholní záchytné stanici nepřijali, a tak na místo přivolaní zdravotníci rozhodli o transportu opilého muže na Akutní zónu nemocnice," popsala tisková mluvčí policie.

     Podle zdravotníků při hodnotě více než 4,0 promile alkoholu v krvi již může hrozit riziko zástavy dechového centra v mozku a následné zadušení.

Foto MP


HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.