Foto

Opilý mladý muž řádil s autem po náměstí Republiky

Vozidlo, ze kterého trčely končetiny výborně se bavících mužů, nemohli strážníci přehlédnout

28. září 2023 15:28 , aktualizace 15:53

Alkohol Městská policie


     V úterý večer na náměstí Republiky v Plzni hlídka strážníků zaregistrovala podivně se pohybující vozidlo, ze kterého trčely končetiny osob cestující v zadní časti vozidla.

     "Řidič velmi podezřelým způsobem manévroval po silnici a pochopitelně tak vzniklo podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu," popsala nám mluvčí strážníků, jak na sebe řidič sám upozornil.

     "Divoce jedoucí vozidlo jsme pochopitelně zastavili a zjistili, že se ve uvnitř nachází pět mužů, kteří se spanilou jízdou báječně bavili. Zábava skončila ve chvíli, kdy jsme se řidiče zeptali, zdali před jízdou požil nějaký alkohol či jinou návykovou látku. V tu chvíli ve voze nastalo hrobové ticho a devatenáctiletý řidič se začal dušovat, že si nedal ani doušek alkoholu. Jeho tvrzení vyvrátil však fakt, že o pár minut později nám nadýchal 1,22 promile a přiznal, že měl prý jen tři piva," pokračovala mluvčí.

     "Spanilá" jízda po náměstí Republiky tak naštěstí skončila včas a bez újmy ostatních účastníků silničního provozu. Zkroušeného řidiče, podle informací z místa Ukrajince, si na místě přebrala hlídka Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.